Ετοιμη για νέες εξαγορές η NEPI Rockcastle - Διψήφιος ο τζίρος πάνω από τις προσδοκίες
Ετοιμη για νέες εξαγορές η NEPI Rockcastle - Διψήφιος ο τζίρος πάνω από τις προσδοκίες

Ετοιμη για νέες εξαγορές η NEPI Rockcastle - Διψήφιος ο τζίρος πάνω από τις προσδοκίες

Ο κόσμος έχει βαρεθεί τις ηλεκτρονικές αγορές και επιστρέφει στα φυσικά καταστήματα.
Ειρήνη Θεοφανίδου
23.06.2022

Η NEPI Rockcastle, ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης εμπορικών κέντρων στη Ρουμανία, ανακοίνωσε ότι ο τζίρος της αυξήθηκε με διψήφιο ποσοστό σε σύγκριση με το 2019, ξεπερνώντας τις προσδοκίες, με βάση τα εισοδήματα που έβαλαν στην... άκρη οι Ρουμάνοι κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η νέα διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε ότι το επίπεδο του βασικού ενοικίου που χρεώνεται στους λιανέμπορους θα αναπροσαρμόζεται στον πληθωρισμό στο τέλος του έτους. 

Η εταιρεία δήλωσε επίσης ότι είναι έτοιμη να αγοράσει λειτουργικά εμπορικά κέντρα από ανταγωνιστές, στο πλαίσιο στο οποίο έχει βασίσει μέχρι τώρα την επέκτασή της στην ανάπτυξη των δικών της έργων.

"Η αγορά της Ρουμανίας έχει μία από τις ισχυρότερες αυξήσεις μεταξύ των αγορών στις οποίες δραστηριοποιούμαστε. Καταγράψαμε περισσότερες από διψήφιες αυξήσεις στον τζίρο σε σύγκριση με τα αποτελέσματα του 2019. Η αύξηση ήταν πολύ πάνω από 10% τον Μάρτιο, τον Απρίλιο και τον Μάιο. Εμείς θα χαιρόμασταν [τουλάχιστον] να φτάσουμε στα επίπεδα του 2019, που ήταν μια πολύ καλή χρονιά. Οι διαδικτυακές πωλήσεις έχουν αυξηθεί πολύ τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά τώρα φαίνεται ότι ο κόσμος έχει βαρεθεί λίγο τις ηλεκτρονικές αγορές και επιστρέφει στα φυσικά καταστήματα. Το βλέπουμε επίσης στα ελαφρώς μειωμένα έσοδα των διαδικτυακών πωλήσεων", δήλωσε ο Rüdiger Dany, ο οποίος αντικατέστησε τον Alex Morar στο "τιμόνι" της NEPI Rockcastle, σύμφωνα με την Profit.ro.