Φθηνά σπίτια με επιδότηση στο Project του Ελληνικού
Φθηνά σπίτια με επιδότηση στο Project του Ελληνικού

Φθηνά σπίτια με επιδότηση στο Project του Ελληνικού

RE+D magazine
18.10.2022

Κατοικίες και για πιο "χαμηλά βαλάντια" με επιδότηση και προνομιακά μακροχρόνια δάνεια ανακοίνωσε για το έργο του Ελληνικού ο βασικός μέτοχος της Lamda Development Σπύρος Λάτσης.

Ο Δρ. Σπύρος Ι. Λάτσης αναφερόμενος στην επένδυση έδωσε μεταξύ άλλων έμφαση στο γεγονός ότι το έργο του Ελληνικού είναι ένα έργο που ενώνει μεγάλο μέρος των πολιτών, τρεις ελληνικές κυβερνήσεις και ακόμα και τις Τοπικές Αυτοδιοικήσεις. Το Ελληνικό είναι ένα έργο που αφορά και απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και τους επισκέπτες της χώρα μας. Τα οφέλη από την ανάπτυξη του αφορούν και τις ασθενέστερες οικονομικές τάξεις, τόνισε ο Δρ Σπύρος Λάτσης σε ζωντανή διαδικτυακή σύνδεση. Στο πλαίσιο αυτό, όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ένα τμήμα του οικιστικού προγράμματος θα είναι με πολυκατοικίες, που οι αγοραστές άλλοι θα πληρώνουν με τις τιμές της τρεχουσες της αγοράς και άλλοι με πριμοδότηση από την Lamda Development και με μακροχρόνιες συμβάσεις με το τραπεζικό σύστημα. Σκοπός μας είναι όλοι να απολαμβάνουν τα οφέλη του Ελληνικού, ανέφερε ο Σπ. Λάτσης

Το έργο που εγκαινίασε και επίσημα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διαμορφώνεται υπόδειγμα αειφόρου αναβάθμισης όλης της περιοχής. Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη «Τώρα στρεφόμαστε στο μέλλον», είπε, ενώ υπενθύμισε ότι η πρώτη συζήτηση για το έργο έγινε στη Βουλή το 2007, το 2014 η κουβέντα άναψε για τα καλά με κυβέρνηση της ΝΔ, μεσολάβησαν πολλές αναβολές, η προηγούμενη κυβέρνηση το αποδέθχηκε το 2016 και ήρθε το καλοκαίρι του 2019 για να ξεκινήσει το έργο. 


«Εδώ η οικονομική προκοπή πρέπει να συμβαδίζει με την κοινωνική συνοχή, ώστε το όφελος να απλώνεται σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο. Αυτό επιδιώκουμε με κάθε μεγάλο επιχειρηματικό σχέδιο. Φέτος παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις, σημειώσαμε ρεκόρ όλων των εποχών στις άμεσες ξένες επενδύσεις και αισιοδοξούμε ότι το ρεκόρ θα σπάσει εκ νέου», συνέχισε.


Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το συγκεκριμένο έργο θα δημιουργήσει σημαντικό πλούτο 2,4 μονάδων, θα δημιουργήσει πάνω από 70.000 νέες θέσεις εργασίας και θα δώσει ώθηση σε δεκάδες κλάδους της ελληνικής παραγωγής, ενώ εκτιμάται ότι μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή θα αυξηθούν οι επισκέπτες κατά 1 εκατομμύριο. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας:

«Σήμερα, ουσιαστικά γράφεται ο πρόλογος της νέας εποχής του παραλιακού μετώπου και της Αττικής συνολικά, καθώς ξεκινά και τυπικά το κύριο μέρος της ανάπλασης του Ελληνικού. Μία από τις μεγαλύτερες -αν όχι η μεγαλύτερη- πολεοδομική παρέμβαση στην Ευρώπη, σίγουρα ένα έργο χωρίς προηγούμενο για την πατρίδα μας».

Τέλος, ο CEO της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου, στην ομιλία του, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ήταν και θα είναι πολλές οι δυσκολίες σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον, αλλά αυτό το έργο μας γεμίζει με πάθος γιατί πιστεύουμε ότι αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα μας να ακουστεί με τον προσήκοντα τρόπο σε όλο τον κόσμο. Συνειδητοποιούμε πλήρως την ευθύνη που μας αναλογεί  και δεσμευόμαστε ότι θα ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες για να δημιουργήσουμε την καλύτερη και ομορφότερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη. Γιατί αυτό είναι το ελληνικό! Ένα έργο όλων μας!»


Ο κ.Αθανασίου παρουσίασε επιγραμματικά την πρόοδο των επιμέρους έργων της μεγαλύτερης αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη που είναι σε πλήρη εξέλιξη, καθώς και τα πρώτα παραδοτέα έργα, όπως το πρώτο μέρος του Μητροπολιτικού Πάρκου, το Experience Park, που έχουν ήδη επισκεφτεί ένα εκατομμύριο πολίτες, από τα περυσινά Χριστούγεννα.