Γραφεία στην Κοπεγχάγη αγόρασε η Niam. Το τίμημα
Γραφεία στην Κοπεγχάγη αγόρασε η Niam. Το τίμημα

Γραφεία στην Κοπεγχάγη αγόρασε η Niam. Το τίμημα

Στα €2.300 ανά τμ το τίμημα
Ειρήνη Θεοφανίδου
20.02.2024

Η Niam απέκτησε κτίριο γραφείων συνολικής επιφάνειας 7300 τετραγωνικών μέτρων που βρίσκεται στην Κοπεγχάγη, στην Knud Hojgaards Vej 1, με αποκλειστικό μισθωτή τη Novo Nordisk, μια παγκόσμια εταιρεία υγειονομικής περίθαλψης.

Πωλητής του ακινήτου ήταν η Industriens Pension και η τιμή της συμφωνίας διαμορφώθηκε στα €17,44 εκατ. 

"Σύμφωνα με τη στρατηγική χαρτοφυλακίου της Niam, αυτή η εξαγορά παρέχει αυξημένη έκθεση στη Δανέζικη αγορά και ένα ακόμη ισχυρό σημείο στο υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο γραφείων υψηλής ποιότητας με κορυφαίους ενοικιαστές σε όλη τη Σκανδιναβία. Το ακίνητο έχει υψηλό προφίλ ESG και, στο εξής, εστιάζουμε στην απόκτηση πιστοποίησης βιωσιμότητας για το ακίνητο", δήλωσε ο Victor Wettergren, Fund Manager της εταιρείας.

"Πιστεύουμε ότι οι εταιρείες θα συνεχίσουν να απαιτούν ποιοτικούς χώρους γραφείων σε κοντινή απόσταση από την Κοπεγχάγη. Η μετακίνηση από και προς το Knud Hojgaards Vej 1 θα γίνει ακόμη πιο αποτελεσματική από το επόμενο έτος, όταν ο νέος σιδηρόδρομος λειτουργήσει έναν νέο σταθμό κοντά, δημιουργώντας έτσι μια ομοιόμορφη καλύτερη σύνδεση με την υπόλοιπη ευρύτερη περιοχή της πόλης", είπε ο Jacob de Lichtenberg, Country Manager Denmark της Niam.