Οπως αναφέρει η Hurriyet με την ένταξη της Τουρκίας, ο συνολικός αριθμός των χωρών που επικύρωσαν τη διακήρυξη έφτασε τις 31.
«Μέχρι το 2050, πιστεύουμε ότι θα συμβάλουμε στον στόχο καθαρών μηδενικών εκπομπών θέτοντας σε λειτουργία 20.000 μεγαβάτ πυρηνικής εγκατεστημένης ισχύος», είπε χαρακτηριστικά ο Μπαϊρακτάρ.
Νωρίτερα μέσα στο μήνα η Παγκόσμια Πυρηνική Ένωση ανέφερε σε δήλωση ότι έξι ακόμη χώρες ενέκριναν τη Διακήρυξη για την Τριπλή Πυρηνική Ενέργεια.
Το Ελ Σαλβαδόρ, το Καζακστάν, η Κένυα, το Κοσσυφοπέδιο και η Νιγηρία είναι οι άλλες χώρες.
Η ιστορική Διακήρυξη για την Τριπλή Πυρηνική Ενέργεια υπογράφηκε στη Διάσκεψη Κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα COP28 στο Ντουμπάι πέρυσι.
Άλλα έθνη που εγκρίνουν τη δήλωση περιλαμβάνουν την Αρμενία, τη Βουλγαρία, τον Καναδά, την Κροατία, την Τσεχία, τη Φινλανδία, τη Γαλλία, τη Γκάνα, την Ουγγαρία, την Τζαμάικα, την Ιαπωνία, την Κορέα, τη Μολδαβία, τη Μογγολία, το Μαρόκο, τις Κάτω Χώρες, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Σλοβακία, τη Σλοβενία, τη Σουηδία, την Ουκρανία , Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες.
Σύμφωνα με τη διακήρυξη, η Τουρκία έχει προγραμματίσει την κατασκευή δύο ακόμη πυρηνικών σταθμών, επιπλέον του πρώτου της χώρας στο Ακουγιού, το οποίο βρίσκεται υπό κατασκευή στη μεσογειακή επαρχία της Μερσίνης.