Η Apex Alliance και Pavăl Holding αποκτούν το ιταλικό Grand Hotel Gardone
Η Apex Alliance και Pavăl Holding αποκτούν το ιταλικό Grand Hotel Gardone

Η Apex Alliance και Pavăl Holding αποκτούν το ιταλικό Grand Hotel Gardone

Οι νέοι ιδιοκτήτες θα υλοποιήσουν επενδυτικό σχέδιο €45 εκατ. σε μελλοντικές εργασίες ανακατασκευής και ανάπτυξης του ακινήτου.
Ειρήνη Θεοφανίδου
25.05.2023

Ο λιθουανικός όμιλος Apex Alliance και η Ρουμανική Pavăl Holding ανακοινώνουν την επιτυχή εξαγορά του εμβληματικού Grand Hotel Gardone, που εγκαινιάστηκε το 1884 στην όχθη της ιταλικής λίμνης Garda.

Τα εγκαίνια του εμβληματικού ξενοδοχείου έχουν προγραμματιστεί για τον Ιούνιο του 2023, σηματοδοτώντας την έναρξη της φετινής καλοκαιρινής περιόδου.  

Από το 2024, το ακίνητο θα υποβληθεί σε ένα επενδυτικό σχέδιο €45 εκατ. για εργασίες ανακαίνισης και συντήρησης που θα βάλουν το Grand Hotel Gardone στον premium χάρτη των ξενοδοχείων 5 αστέρων. Η Apex Alliance Hotel Management έχει ανακοινωθεί ως ο επίσημος χειριστής του ξενοδοχείου.

«Η εξαγορά του Grand Hotel Gardone, μαζί με τον Ρουμάνο συνεργάτη και επενδυτή μας Pavăl Holding, είναι ένα σημαντικό γεγονός για την εταιρεία. Παράλληλα με το υπό κατασκευή ξενοδοχείο Hampton by Hilton στη Βενετία, αυτό σηματοδοτεί το δεύτερο ξενοδοχειακό μας εγχείρημα στην Ιταλία. Μετά τη σχεδιαζόμενη ανακατασκευή και τη μετατροπή του ξενοδοχείου σε ένα αναγνωρισμένου κύρους διεθνές εμπορικό σήμα 5 αστέρων, αυτός ο προορισμός θα μετατραπεί σε ένα εμβληματικό ξενοδοχείο στην περιοχή. Σκοπεύουμε να διατηρήσουμε την ανεκτίμητη κληρονομιά του τόπου, ενώ εισάγουμε πολυτελή απόλαυση που προσφέρει υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών, βελτιωμένες εγκαταστάσεις και εκπληκτική θέα στη λίμνη Γκάρντα», δήλωσε ο Vytautas Drumelis, Συνεργάτης της Apex Alliance.

Το Grand Hotel είναι γνωστό για την όμορφη αρχιτεκτονική, τους κήπους, την ιδιωτική ακτή και τα 167 δωμάτια με μπαλκόνια που βλέπουν στη λίμνη. Μετά από σχέδια επέκτασης στην Ιταλία, η Apex Alliance και η λιθουανική εταιρεία Hanner κατασκευάζουν ένα νέο ξενοδοχείο 324 δωματίων στη Βενετία, που πρόκειται να ανοίξει το καλοκαίρι του 2024 υπό το franchise Hampton by Hilton.

Η Ernst & Young και η KPMG Romania & Italy παρείχαν συμβουλευτικές υπηρεσίες για τη συναλλαγή.