Η Bridges συγκέντρωσε £350 εκατ. για "πράσινο" fund ακινήτων της
Η Bridges συγκέντρωσε £350 εκατ. για "πράσινο" fund ακινήτων της

Η Bridges συγκέντρωσε £350 εκατ. για "πράσινο" fund ακινήτων της

Σε εναλλακτικούς τομείς επενδύει το ταμείο.
RE+D magazine
14.06.2022

Η Bridges Fund Management ολοκλήρωσε το κλείσιμο του πέμπτου ταμείου ακίνητης περιουσίας με την ονομασία Bridges Property Alternatives Fund V, με δεσμεύσεις ιδίων κεφαλαίων ύψους £350 εκατ. υπερβαίνοντας το στόχο των £300 εκατ. που είχε θέσει.

Αυτά είναι και τα περισσότερα κεφάλαια που έχει συγκεντρώσει μέχρι σήμερα, σύμφωνα με σχετική της δήλωση. Το Fund V είναι σχεδόν 60% μεγαλύτερο από το προκάτοχό του.

Η Bridges είπε ότι το Fund V έχει ήδη επενδύσει ή δεσμευτεί πάνω από το 50% - συμπεριλαμβανομένης της πρώτης συμφωνίας ακινήτων της Bridges εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου, στο Δουβλίνο - υπογραμμίζοντας τη δύναμη του Pipeline που έχει. Το 20% των τρεχουσών επενδύσεων του fund έχει είτε προπωληθεί είτε προθεσμιακή χρηματοδότηση.

Ο Simon Ringer, Επικεφαλής του Bridges Property Funds, δήλωσε: "Είμαστε ήδη μπροστά από τους στόχους ανάπτυξης για το Fund V έχοντας εξασφαλίσει 17 συναλλαγές, πολλές από τις οποίες έχουν ολοκληρωθεί εκτός αγοράς. Το ταμείο επικεντρώνεται στις εναλλακτικές επενδύσεις και σε τομείς που βασίζονται στις ανάγκες μας, όπως η εφοδιαστική με χαμηλές εκπομπές άνθρακα, η υγειονομική περίθαλψη και η προσιτή στέγαση. Καταφέραμε να παράγουμε σταθερές οικονομικές αποδόσεις - συνήθως πολύ πιο πάνω από το μέσο όρο της αγοράς - ενώ παράλληλα επιτυγχάνουμε ουσιαστικό κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο".