Η Daikin Europe επεκτείνει τον όγκο παραγωγής αντλιών θερμότητας στην Τσεχία
Η Daikin Europe επεκτείνει τον όγκο παραγωγής αντλιών θερμότητας στην Τσεχία

Η Daikin Europe επεκτείνει τον όγκο παραγωγής αντλιών θερμότητας στην Τσεχία

Η επένδυση στην Τσεχία θα οδηγήσει στην κατασκευή ενός επιπλέον εργοστασίου, καθώς και νέων γραμμών παραγωγής.
RE+D magazine
24.10.2022

Η Daikin Europe N.V. ανακοίνωσε επένδυση 50 εκατομμυρίων ευρώ στο εργοστάσιο αντλιών θερμότητας στο Μπρνο της Τσεχίας.

Με αυτόν τον τρόπο θα ενισχύσει περαιτέρω την παραγωγική ικανότητά της στην Ευρώπη ώστε να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση για βιώσιμες λύσεις θέρμανσης και να συμβάλει στην αναγκαία ενεργειακή μετάβαση.

    Η Daikin Europe επενδύει 50 εκατομμύρια ευρώ στην Daikin Device Τσεχίας
    Πενταπλάσια αύξηση της παραγωγικής δυνατότητας της εταιρείας έως το 2025 με στόχο την κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης για αντλίες θερμότητας στην ευρωπαϊκή αγορά
    Η επένδυση θα δημιουργήσει τουλάχιστον 500 νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή του Μπρνο, που θα καλυφθούν πριν από το 2025

Απάντηση στις ανάγκες της αγοράς

Η επένδυση στην Τσεχία θα οδηγήσει στην κατασκευή ενός επιπλέον εργοστασίου, καθώς και νέων γραμμών παραγωγής. Ακολουθεί προηγούμενες επενδύσεις για την ενίσχυση του όγκου παραγωγής της Daikin στην Ευρώπη, με σημαντικές επεκτάσεις των εργοστασίων της στο Βέλγιο και τη Γερμανία, μαζί με την ίδρυση ενός ολοκαίνουργιου εργοστασίου στην Πολωνία, έως το 2024.
«Πάντα προσπαθούμε να αναπτύσσουμε και να παρασκευάζουμε τα προϊόντα μας κοντά στις αγορές που εξυπηρετούμε», αναφέρει ο Patrick Crombez, Γενικός Διευθυντής της Daikin Europe Heating and Renewables. «Σήμερα, οι οικιακές μας αντλίες θερμότητας που πωλούνται στην Ευρώπη είναι 100% σχεδιασμένες και κατασκευασμένες στην Ευρώπη, καθιστώντας μας τον κορυφαίο κατασκευαστή αντλιών θερμότητας στην ήπειρο».

Ο ειδικός στις αντλίες θερμότητας

Η Daikin Europe έχει επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στην Έρευνα και Ανάπτυξη τεχνολογίας αντλιών θερμότητας τις τελευταίες 2 δεκαετίες. Η σειρά Daikin Altherma, που κυκλοφόρησε το 2006, αποτέλεσε σύντομα τη σειρά αναφοράς στην αγορά των οικιακών αντλιών θερμότητας. Έκτοτε, η Daikin έχει αναπτύξει μία ευρεία γκάμα αντλιών θερμότητας, προσφέροντας λύσεις για σχεδόν κάθε εφαρμογή.
«Ως ο μοναδικός κατασκευαστής εξοπλισμού θέρμανσης και ψύξης στον κόσμο, η Daikin έχει αναπτύξει προηγμένη τεχνολογία αντλιών θερμότητας κατά τη διάρκεια των σχεδόν 100 χρόνων ιστορίας της. Η επείγουσα ανάγκη για απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα μας δίνει την ευκαιρία να αξιοποιήσουμε την τεχνογνωσία μας πάνω στην τεχνολογία, καθώς και την εμπειρία παραγωγής και να πρωτοστατήσουμε στον αγώνα για θέρμανση χωρίς ορυκτά καύσιμα στην Ευρώπη», επισημαίνει ο Hideki Hara, Πρόεδρος της Daikin Device Τσεχίας.

Μία αναπτυσσόμενη εταιρεία

Η επένδυση συνάδει με τις αναπτυξιακές φιλοδοξίες της Daikin Europe, οι οποίες θα συνοδεύονται επίσης από μια ισχυρή ανάπτυξη του εργατικού της δυναμικού. Σήμερα, η εταιρεία έχει ήδη περισσότερους από 12.000 εργαζομένους στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή και την Αφρική (EMEA). Για να επιτύχει τους φιλόδοξους στόχους του στρατηγικού της σχεδίου ανάπτυξης «Fusion 25», η εταιρεία επιδιώκει να προσλάβει άλλα 5.000 άτομα μέχρι το 2025. «Η Daikin Europe έχει χτίσει μια ισχυρή φήμη ως ελκυστικός εργοδότης χάρη στην ανθρωποκεντρική της διαχείριση. Αυτό μας κάνει να είμαστε σίγουροι ότι θα βρούμε τους κατάλληλους ανθρώπους για να επιτύχουμε τους στόχους μας, ακόμη και σε μια μικρή αγορά εργασίας» τονίζει η Hilde Goossens, General Manager HR & General Affairs EMEA.