Η DKR πουλά 14 ακίνητα λιανικής στην Γερμανία
Η DKR πουλά 14 ακίνητα λιανικής στην Γερμανία

Η DKR πουλά 14 ακίνητα λιανικής στην Γερμανία

Τα ακίνητα αποφέρουν 5,5 εκατ. ευρώ σε ενοίκιο κάθε χρόνο
RE+D magazine
01.04.2024

Η Deutsche Konsum REIT (DKR) πούλησε ένα χαρτοφυλάκιο 14 ακινήτων λιανικής σε θεσμικό Γερμανό επενδυτή ακινήτων χωρίς, ωστόσο, να αποκαλυφθεί το ύψος της συναλλαγής.

Τα ακίνητα βρίσκονται σε διάφορες τοποθεσίες στη Γερμανία: σε Ludwigslust, Guben, Stendal, Hohenmölsen, Aschersleben, Tangerhütte, Eisenhuttenstadt, Seebach, Elsterwerda, Eggesin, Lubz, Lübtheen, Stassfurt και Osterfeld. Περιλαμβάνουν διαφορετικούς τύπους καταστημάτων, που κυμαίνονται από outlet έως πάρκα λιανικής πώλησης, συνολικής έκτασης ενοικίασης 72.000 τετραγωνικών μέτρων.

Τα ακίνητα αποφέρουν 5,5 εκατ. ευρώ σε ενοίκιο κάθε χρόνο, με τις μισθώσεις να διαρκούν κατά μέσο όρο 5 επιπλέον χρόνια. Επί του παρόντος, μόλις το 6% της συνολικής εκμισθώσιμης επιφάνειας είναι κενό. Η τιμή πώλησης είναι περίπου 4% χαμηλότερη από την επίσημη αποτίμηση της εταιρείας από τον Σεπτέμβριο του 2023. Η μεταβίβαση αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τον Ιούνιο του 2024.

Η DKR αγόρασε αυτά τα ακίνητα μεταξύ 2015 και 2022, με μέση αρχική απόδοση επένδυσης 10%. Κατά τη διάρκεια της ιδιοκτησίας της DKR, οι μισθώσεις είχαν συνήθως 5,7 χρόνια και τα ποσοστά κενών θέσεων ήταν περίπου 6%. Η εταιρεία εισέπραξε πάνω από 36 εκατ. ευρώ σε μίσθωμα και αύξησε το μέσο ετήσιο μίσθωμα κατά 10%.