Η Fed άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια στο 5,25%-5,50%
Η Fed άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια στο 5,25%-5,50%

Η Fed άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια στο 5,25%-5,50%

RE+D magazine
02.11.2023

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά η Αμερικανική Ομοσπονδιακή τράπεζα άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια διατηρώντας τα στο τρέχον επίπεδο, μεταξύ 5,25%-5,50%.

Στην ανακοίνωσή της η Fed μετά την συνεδρίαση υπογραμμίζει την ευρωστία της αγοράς εργασίας και της οικονομικής δραστηριότητας, παρά τις αλλεπάλληλες αυξήσεις επιτοκίων που είχαν ως στόχο να χαλιναγωγήσουν τον πληθωρισμό, ο οποίος ωστόσο «παραμένει υψηλός».

Η ομοσπονδιακή τράπεζα σημειώνει ότι θέλει τώρα να παρακολουθήσει την εξέλιξη της οικονομίας και των δεικτών και ιδίως τις «σωρευτικές συνέπειες» από τις αυξήσεις των επιτοκίων.

Ειδικότερα, στο σημερινό ανακοινωθέν η κεντρική τράπεζα τονίζει ότι η «οικονομική δραστηριότητα αναπτύχθηκε με ισχυρό ρυθμό το τρίτο τρίμηνο», ενώ στο προηγούμενο ανακοινωθέν τόνιζε ότι η οικονομία αναπτύχθηκε με «σταθερό ρυθμό».

Το σημερινό ανακοινωθέν σημειώνει ακόμα ότι με την απασχόληση να είναι ισχυρή και τον πληθωρισμό υψηλό, η κεντρική τράπεζα εξακολουθεί να εξετάζει «τον βαθμό της επιπρόσθετης σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής που μπορεί να απαιτείται για την επιστροφή του πληθωρισμού στο 2%».

FED