Η Foster + Partners συνδέει δύο ουρανοξύστες με κρεμαστή γέφυρα ύψους 100 μέτρων
Η Foster + Partners συνδέει δύο ουρανοξύστες με κρεμαστή γέφυρα ύψους 100 μέτρων

Η Foster + Partners συνδέει δύο ουρανοξύστες με κρεμαστή γέφυρα ύψους 100 μέτρων

Στην κορυφή των δυο κτιρίων υπάρχει για τους υπαλλήλους της DJI υπαίθριος κήπος με θέα την πόλη.
Ειρήνη Θεοφανίδου
30.09.2022

Το βρετανικό αρχιτεκτονικό γραφείο Foster + Partners ολοκλήρωσε δύο ουρανοξύστες για τον κατασκευαστή drone DJI στο Shenzhen που ονομάζονται DJI Sky City, οι οποίοι συνδέονται με μια υπαίθρια κρεμαστή γέφυρα ύψους πάνω από 100 μέτρων.

Το DJI Sky City αποτελείται από δυο ουρανοξύστες ύψους 200 μέτρων που στεγάζουν τα κεντρικά γραφεία και το κέντρο καινοτομίας της εταιρείας ρομποτικής και ειδικής στον τομέα των drone, DJI.

Οι δύο ουρανοξύστες συνδέονται με μια κρεμαστή γέφυρα μήκους 90 μέτρων, η οποία βρίσκεται στη μέση της κατασκευής, 105 μέτρα πάνω από το έδαφος. Η γέφυρα θα συνδεθεί σε κάθε έναν από τους πυρήνες των πύργων με κατακόρυφα πηχάκια.

dji-shenzhen2.jpg

«Η τεχνολογία των drone έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο βιώνουμε τον κόσμο γύρω μας, υπερβαίνοντας παράλληλα τα όρια των εναέριων δυνατοτήτων», δήλωσε η Foster + Partners.

«Μας αρέσει να χρησιμοποιούμε προϊόντα DJI για περισσότερο από μια δεκαετία», πρόσθεσε και συμπλήρωσε «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με την DJI για τη δημιουργία των νέων κεντρικών γραφείων τους στο Shenzhen, το οποίο θα είναι το κορυφαίο κέντρο έρευνας και καινοτομίας της εταιρείας».

Σημειώνεται ότι στην κορυφή των δυο κτιρίων, στον τελευταίο όροφο υπάρχει υπαίθριος κήπους για τους υπαλλήλους της DJI με θέα την πόλη.