Η Γερμανική Lufthansa αποκτά το 41% της ιταλικής ΙΤΑ
Η Γερμανική Lufthansa αποκτά το 41% της ιταλικής ΙΤΑ

Η Γερμανική Lufthansa αποκτά το 41% της ιταλικής ΙΤΑ

RE+D magazine
26.05.2023

Ο μεγαλύτερος όμιλος αεροπορικών εταιρειών της Ευρώπης, Lufthansa θα επενδύσει €325 εκατ. μέσω αύξησης κεφαλαίου για μερίδιο 41%, στην ΙΤΑ Airways με την ιταλική κυβέρνηση να συνεισφέρει επιπλέον €250 εκατ. σύμφωνα με δήλωση της αεροπορικής εταιρείας.

Η εταιρεία μπορεί να αυξήσει το μερίδιό της ή να αγοράσει ολόκληρο την ITA, με την τιμή αγοράς να εξαρτάται από ορισμένες χρηματοοικονομικές μετρήσεις που πρέπει να πληρούνται.

Η συμφωνία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο μίας ευρύτερης προσπάθειας εξυγίανσης στην ευρωπαϊκή αγορά αερομεταφορών, η οποία πλέον βασίζεται κυρίως σε τρεις κύριους ομίλους: τη Lufthansa, την Air France-KLM και την IAG SA, μητρική της British Airways και της Iberia. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι η Lufthansa σχεδιάζει να επεκτείνει τον στόλο σε 94 αεροσκάφη μέχρι το 2027 από 71 τώρα και να αυξήσει τον αριθμό των εργαζομένων σε 5.500 μέχρι τότε.

Η ITA θα γίνει μέρος της στρατηγικής πολλαπλών κόμβων της Lufthansa που θα καθιερώσει τη Ρώμη ως σημαντικό αεροδρόμιο για τον όμιλο, με ιδιαίτερη έμφαση στην κίνηση μεγάλων αποστάσεων.