Η GIC επενδύει στην ξενοδοχειακή πλατφόρμα της Blackstone
Η GIC επενδύει στην ξενοδοχειακή πλατφόρμα της Blackstone

Η GIC επενδύει στην ξενοδοχειακή πλατφόρμα της Blackstone

Αποκτά το 35% της Ηotel Investment Partners.
RE+D magazine
08.11.2023

Η GIC, παγκόσμιος επενδυτικός όμιλος με έδρα τη Σιγκαπούρη, επενδύει στην Hotel Investment Partners (HIP), την ξενοδοχειακή πλατφόρμα ακινήτων της Blackstone στη Νότια Ευρώπη.

Η HIP ιδρύθηκε το 2015 και εξαγοράστηκε από κεφάλαια που διαχειρίζεται η Blackstone το 2017. Η GIC θα γίνει μέτοχος κατά 35% περίπου, με τα κεφάλαια που διαχειρίζεται η Blackstone να συνεχίζουν να είναι κύριος μέτοχος της HIP, με περίπου 65% ιδιοκτησία της εταιρείας. 

Από το 2017, η HIP ακολούθησε μια στρατηγική εξαγοράς και επανατοποθέτησης για ξενοδοχεία με καλή τοποθεσία αλλά υποεπενδυμένα, επενδύοντας πάνω από 600 εκατομμύρια ευρώ κεφαλαίου στην πλατφόρμα.

Η HIP συνεργάζεται με μεγάλους παγκόσμιους ξενοδοχειακούς παρόχους, συμπεριλαμβανομένων των Ritz-Carlton, Barceló, Melia, Hyatt, Hilton, Ledra και Marriott.

Σήμερα, η εταιρεία διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο 72 ξενοδοχείων, με συνολικά πάνω από 21.000 κλειδιά σε όλη την Ισπανία, την Ελλάδα, την Ιταλία και την Πορτογαλία, με 10.000 εργαζόμενους στα ξενοδοχεία της. Τα ακίνητα έχουν και "πράσινα" στοιχεία αφού τα 54 εξ αυτών είναι πιστοποιημένα με BREEAM "Πολύ καλά".