Η Google επιστρατεύει ξενοδοχείο για να φέρει τους εργαζομένους πίσω στο φυσικό γραφείο
Η Google επιστρατεύει ξενοδοχείο για να φέρει τους εργαζομένους πίσω στο φυσικό γραφείο

Η Google επιστρατεύει ξενοδοχείο για να φέρει τους εργαζομένους πίσω στο φυσικό γραφείο

RE+D magazine
04.08.2023

Η Google ελπίζει να δελεάσει τους εργαζομένους ώστε να του φέρει πίσω στο φυσικό γραφείο με μια νέα ειδική προσφορά ξενοδοχείου, αλλά ορισμένοι εργαζόμενοι δεν είναι πεπεισμένοι ότι είναι μια καλή ευκαιρία αυτη.

Η εταιρεία είπε ότι οι υπάλληλοι πλήρους απασχόλησης μπορούν να κάνουν κράτηση δωματίου σε ένα ξενοδοχείο στην πανεπιστημιούπολη στο Mountain View για 99 $ τη βραδιά, σύμφωνα με υλικό που προβλήθηκε από το CNBC. Η περιγραφή δηλώνει ότι η ειδική προσφορά θα διαρκέσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου με την ελπίδα ότι «θα διευκολύνει τους υπαλλήλους της Google να μεταβούν στον υβριδικό χώρο εργασίας».

Δεδομένου ότι η προσφορά αφορά μη εγκεκριμένα επαγγελματικά ταξίδια, η εταιρεία δεν θα αποζημιώσει τη διαμονή τους, αλλά θα απαιτήσει από τους υπαλλήλους να χρησιμοποιήσουν τις προσωπικές τους πιστωτικές κάρτες, αναφέρει η περιγραφή ατόμου οικείου με το θέμα.

«Φανταστείτε να μην πηγαίνετε στο γραφείο το πρωί και αντ 'αυτού, θα μπορούσατε να έχετε μια επιπλέον ώρα ύπνου και λιγότερες τριβές», αναφέρει η περιγραφή. «Στη συνέχεια, θα μπορούσατε να βγείτε από το δωμάτιό σας και να πάρετε γρήγορα ένα νόστιμο πρωινό ή να κάνετε μια προπόνηση πριν ξεκινήσετε τη δουλειά».

Η διαφήμιση συνεχίζει λέγοντας ότι μετά το τέλος της εργάσιμης ημέρας, «μπορείτε να απολαύσετε ένα ήσυχο βράδυ στον τελευταίο όροφο ή να απολαύσετε μια από τις διασκεδαστικές τοπικές δραστηριότητες».

Το ξενοδοχείο που ανήκει στην Google βρίσκεται σε μια νεότερη πανεπιστημιούπολη στο Mountain View της Καλιφόρνια, που άνοιξε πέρυσι.

Η πανεπιστημιούπολη έκτασης 42 στρεμμάτων βρίσκεται δίπλα στο Ερευνητικό Κέντρο Έιμς της NASA και έχει χωρητικότητα 4.000 υπαλλήλων που εργάζονται στα διαφημιστικά προϊόντα της, δήλωσε η εταιρεία κατά το άνοιγμα της.

Η περιοχή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο έχει μερικά από τα υψηλότερα κόστη ακίνητης περιουσίας λόγω εν μέρει της περιορισμένης προσφοράς κατοικιών λόγω των περιορισμών χωροθέτησης δεκαετιών και της αυξημένης ζήτησης, τα περισσότερα από τα οποία προέρχονται από υψηλά αμειβόμενους εργάτες τεχνολογίας και στελέχη που εργάζονται στη γύρω βιομηχανία τεχνολογίας. Η πόλη του Mountain View είναι ιδιαίτερα μικρή σε κατοικίες και περιλαμβάνει μεγάλες περιοχές εταιρικών γραφείων — πολλά από τα οποία ανήκουν ή μισθώνονται από την Google.