Η μεγάλη ζήτηση αυξάνει το οικιστικό της Α φάσης στο Ελληνικό
Η μεγάλη ζήτηση αυξάνει το οικιστικό της Α φάσης στο Ελληνικό

Η μεγάλη ζήτηση αυξάνει το οικιστικό της Α φάσης στο Ελληνικό

RE+D magazine
23.06.2022

Η μεγάλη ζήτηση για κατοικίες οδηγεί στην επιτάχυνση των οικιστικών αναπτύξεων που περιλαμβάνονται στο αρχικό στάδιο του επιχειρηματικού σχεδίου.

 Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development κ . Οδυσσέας Αθανασίου κατά την διάρκεια της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εισηγμένης οι προπωλήσεις έχουν φθάσει στο 100% για την πρώτη σειρά βιλών με μέτωπο στην παραλία του Αγίου Κοσμά, τον Πύργο Κατοικιών (MRT), και το σύμπλεγμα μεζονετών στο νότιο επίσης κομμάτι του ακινήτου, με εκτιμώμενο έσοδο 1 δισ. ευρώ. Υπενθυμίζεται οτι την τεχνική ωρίμανση του Μαρίνα Tower που αποτελεί το πρώτο κτίριο 200 μ που θα κατασκευαστεί στην Ελλάδα με σχέδια του αρχιτεκτονικού γραφείου του διάσημου αρχιτέκτονα sir Norman Foster, έχουν αναλάβει η Κοινοπραξία Intrakat- Bouygues. 

Από τις παραπάνω προπωλήσεις, ο όμιλος αναμένει εφέτος έσοδα της τάξης των 200 εκατ. ευρώ, και 350 εκατ. ευρώ το 2023. Η εταιρεία εκτιμά ότι τα οριστικά συμβόλαια θα υπογραφούν έως τον Οκτώβριο που αναμένεται ότι θα εκδοθούν οι οικοδομικές άδειες.

Τα επόμενα σχέδια της Lamda περιλαμβάνουν την κατασκευή 15ώροφου κτιρίου 90 διαμερισμάτων  επιφάνειας 16,500 τμ με θέα στο πάρκο στο νότιο τμήμα του Ελληνικού, τον σχεδιασμό του οποίου έχει αναλάβει το διεθνούς φήμης αρχιτεκτονικό γραφείο BIG (Bjarke Ingels) με έδρα τη Κοπεγχάγη και τη Νέα Υόρκη, τα οποία θα διατίθενται σε πιο προσιτές τιμές

Ο κ. Αθανασίου επανέλαβε πως το όλο project παρά το μέγεθος και την περιπλοκότητα του έχει αφενός εξασφαλίσει τους απαραίτητους χρηματοδοτικούς πόρους (κεφάλαια από ΑΜΚ, το ομόλογο του 2020, αλλά και τη συμφωνία δανειοδότησης 1,1 δισ. ευρώ με Eurobank και Πειραιώς), ενώ αποτελεί «ίσως το μοναδικό αντίστοιχο project, που θα εμφανίσει σημαντικά έσοδα πριν την εκκίνηση του»