Η Microsoft ετοιμάζεται να ανοίξει το πρώτο της data center στη Ρουμανία
Η Microsoft ετοιμάζεται να ανοίξει το πρώτο της data center στη Ρουμανία

Η Microsoft ετοιμάζεται να ανοίξει το πρώτο της data center στη Ρουμανία

Η εταιρεία θα ανοίξει περισσότερα κέντρα δεδομένων ως μέρος του παγκόσμιου δικτύου της Azure.
RE+D magazine
21.07.2022

Η αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας Microsoft αγόρασε ένα οικόπεδο στο βόρειο τμήμα του Βουκουρεστίου και συγκεκριμένα στο Otopeni, το οποίο προορίζεται να φιλοξενήσει το νέο της κέντρο δεδομένων, σύμφωνα με το Profit.ro.

«Η Microsoft έχει πολλά μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα έργα σε εξέλιξη στη Ρουμανία. Όταν φτάσουν στο απαραίτητο στάδιο ωρίμανσης, θα κάνουμε δημόσιες δηλώσεις σχετικά με αυτά. Δεν έχουμε κανένα σχόλιο να κάνουμε αυτή τη στιγμή», δήλωσαν εκπρόσωποι της εταιρείας.

Τα κέντρα δεδομένων της Microsoft βρίσκονται στις ΗΠΑ, τη Βραζιλία, την Ιαπωνία, το Χονγκ Κονγκ, τη Σιγκαπούρη και την Αυστραλία. 

Η εταιρεία διαθέτει επίσης πολλά κέντρα στην Ευρώπη σε χώρες όπως η Ιρλανδία και η Ολλανδία. Αρκετοί άλλοι κόμβοι βρίσκονται στη Γαλλία. Η Microsoft θα ανοίξει περισσότερα κέντρα δεδομένων ως μέρος του παγκόσμιου δικτύου της Azure. Πάνω από 1.800 άτομα εργάζονται για τη Microsoft στη Ρουμανία. Το 2018, η αμερικανική εταιρεία αποφάσισε να μεταφέρει τις δραστηριότητές της σε μια ενιαία έδρα, που βρίσκεται στο Βουκουρέστι. Βρήκε δύο κτίρια γραφείων με 23.000 τετραγωνικά μέτρα, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη συναλλαγή ενοικίασης του 2018.