Η MYTILINEOS μέλος του Διεθνούς Ινστιτούτου Αλουμινίου
Η MYTILINEOS μέλος του Διεθνούς Ινστιτούτου Αλουμινίου

Η MYTILINEOS μέλος του Διεθνούς Ινστιτούτου Αλουμινίου

RE+D magazine
28.11.2022

Νέο μέλος του Διεθνούς Ινστιτούτου Αλουμινίου αποτελεί η εταιρεία MYTILINEOS η οποία, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το Ινστιτούτο, έχει καθιερωθεί ως ένας από τους ισχυρότερους διεθνείς παίκτες στον τομέα της Μεταλλουργίας και μια από τις πιο υγιείς αναπτυσσόμενες βιομηχανικές εταιρείες στην Ελλάδα, με σχεδόν 60 χρόνια λειτουργίας.

Το Διεθνές Ινστιτούτο Αλουμινίου (IAI) είναι ο μοναδικός φορέας που εκπροσωπεί την παγκόσμια βιομηχανία πρωτογενούς αλουμινίου.

Ιδρύθηκε το 1972 και τα μέλη του περιλαμβάνουν παγκόσμιες εταιρείες βωξίτη, αλουμίνας και αλουμινίου.

Διαθέτει τα πιο ολοκληρωμένα παγκόσμια δεδομένα για το αλουμίνιο, με πάνω από 40 χρόνια ανάλυσης για την παραγωγή, την κατανάλωση, τη χρήση ενέργειας και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τη MYTILINEOS ως μέλος της IAI», δήλωσε ο Miles Prosser, Γενικός Γραμματέας. «Η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ επικεντρώνεται στην ευημερία των ανθρώπων της, το σεβασμό για το περιβάλλον και την υπεύθυνη παραγωγή βωξίτη, αλουμίνας και αλουμινίου ευθυγραμμίζεται με τις αξίες και τους στόχους της IAI για μια ασφαλή, δίκαιη και βιώσιμη παγκόσμια βιομηχανία αλουμινίου, και γι' αυτό είμαστε στην ευχάριστη θέση να τους καλωσορίσουμε ως νέα μέλη. Η συμμετοχή της Μυτιληναίος ενισχύει την παγκόσμια φωνή της IAI και της βιώσιμης βιομηχανίας αλουμινίου», σημείωσε ο κ. Prosser.