Την δεύτερη θέση κατέλαβαν οι Παξοί και την τρίτη θέση τα Κύθηρα. Το βρετανικό περιοδικό τονίζει πως η Ελλάδα διαθέτει εξαιρετικές επιλογές για τους επισκέπτες της δεύτερης και της τρίτης φοράς.
Οι δημοφιλείς τόποι είναι μόνο η αρχή, με τον πραγματικό θησαυρό, όπως λέει, να βρίσκεται στα δεκάδες λιγότερο δημοφιλή νησιά. Σύμφωνα με το άρθρο, «οι επισκέπτες στη Νάξο μπορούν να απολαύσουν τη βόλτα τους στο ενετικό λιμάνι και ανάμεσα στις βουκαμβίλιες της Χώρας. Για επιλογές εκτός πόλης, η πεζοπορία και η ποδηλασία, καθώς και το ταξίδι στην ιστορία μέσα από τους αρχαίους ναούς είναι απολαυστικές εμπειρίες. Οι πατάτες που προέρχονται από το πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά ναξιώτικό έδαφος κάνουν τη διαφορά».
Στο ίδιο πνεύμα, μία εξίσου σημαντική διάκριση απέσπασε το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων ως ένα από τους προορισμούς που ξεχωρίζουν στη γαστρονομική «σκηνή» της Ελλάδας σύμφωνα με το Βρετανικό National Geographic Traveller. Στο πλαίσιο του προγράμματος του ΕΟΤ Μ. Βρετανίας και της συνεργασίας με το Δήμο, το κορυφαίο ταξιδιωτικό περιοδικό κατατάσσει τη Νάξο στη δεύτερη θέση της λίστας που περιλαμβάνει εννιά νησιά, αναφέροντας πως «το μεγαλύτερο και πιο πράσινο από τα νησιά των Κυκλάδων, η Νάξος, ήταν πάντα αυτάρκης όσον αφορά στην κουζίνα της.
Χάρη στο εύφορο έδαφος, το νησί φημίζεται για τους καρπούς, το ελαιόλαδο, το κρασί και το θυμαρίσιο μέλι του, ενώ παράγει επίσης μεγάλη ποικιλία από τυριά, όπως η γραβιέρα, η κοπανιστή και το αρσενικό». Η απήχηση του προορισμού σε διεθνή ΜΜΕ θα συντηρηθεί μετά την προγραμματισμένη δημοσιογραφική αποστολή του Δήμου από την εφημερίδα The Sun που προσεγγίζει εκατομμύρια ταξιδιώτες.