Η Pavăl Holding απέκτησε έναντι €377 εκατ. χαρτοφυλάκιο ακινήτων της CA Immο
Η Pavăl Holding απέκτησε έναντι €377 εκατ. χαρτοφυλάκιο ακινήτων της CA Immο

Η Pavăl Holding απέκτησε έναντι €377 εκατ. χαρτοφυλάκιο ακινήτων της CA Immο

Η τιμή του deal είναι 3% χαμηλότερη σε σύγκριση με την αξία των κτιρίων που καταγράφηκε στην έκθεση της CA Immo που δημοσιεύθηκε στις 30 Ιουνίου 2022 (389 εκατ. ευρώ).
RE+D magazine
23.11.2022

Η Pavăl Holding, που ανήκει στους ιδρυτές της αλυσίδας DIY Dedeman, υπέγραψε συμφωνία ύψους ύψους 377 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του χαρτοφυλακίου επτά κτιρίων γραφείων στο Βουκουρέστι που κατέχει η αυστριακή εταιρεία αξιοποίησης ακινήτων CA Immo.

Αυτή είναι η τέταρτη σημαντική συμφωνία ακινήτων της Pavăl Holding μετά το The Bridge (Βουκουρέστι, 200 εκατ. ευρώ), το The Office (Κλουζ-Ναπόκα, 120 εκατ. ευρώ) και το Dacia One (Βουκουρέστι, 50 εκατ. ευρώ) και φέρνει το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της εταιρείας κοντά στα 750 εκατ. ευρώ.

«Μόλις υπογράψαμε την εξαγορά των γραφείων της CA Immo στη Ρουμανία», είπε στην Ziarul Financiar ο Dragoş Pavăl, συνιδρυτής της Pavăl Holding και της Dedeman. «Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συναλλαγή ακινήτων που έγινε ποτέ στη Ρουμανία, καθώς είναι επίσης η μεγαλύτερη επένδυση που έγινε από 100% ρουμανική εταιρεία», σχολίασε η Laura Dumea-Bencze, Director Investment Properties της CBRE Romania.

Αξίζει, τέλος, να υπογραμμιστεί ότι η τιμή του χαρτοφυλακίου είναι 3% μικρότερη σε σύγκριση με την αξία των κτιρίων που καταγράφηκε στην έκθεση της CA Immo που δημοσιεύθηκε στις 30 Ιουνίου 2022 (389 εκατ. ευρώ).