Η πιο ακριβή "αγγελία" για πώληση κατοικίας στις ΗΠΑ
Η πιο ακριβή "αγγελία" για πώληση κατοικίας στις ΗΠΑ

Η πιο ακριβή "αγγελία" για πώληση κατοικίας στις ΗΠΑ

Πωλείται έναντι $250 εκατ. το ρετιρέ στον υψηλότερο πύργο κατοικιών της Ν. Υόρκης
Ειρήνη Θεοφανίδου
27.09.2022

Ένα ρετιρέ στην κορυφή του ψηλότερου κτιρίου κατοικιών στον κόσμο βγαίνει προς πώληση με αρχική τιμή τα $250 εκατ. σε μια εποχή που κυριαρχεί ανασφάλεια και μεγάλη οικονομική αβεβαιότητα.

Το τριώροφο διαμέρισμα βρίσκεται στο Central Park Tower, το οποίο εκτείνεται σε περισσότερα από 1750 τμ, και σήμερα είναι η πιο ακριβή "αγγελία" για πώληση ακινήτου της χώρας. Είναι επίσης το υψηλότερο διαμέρισμα καθώς βρίσκεται σε πάνω από 460 μ και εκτείνεται από τον 129ο έως τον 131ο όροφο.

Σκαρφαλωμένο στον ουρανό του Μανχάταν έχει θέα τους υπερυψηλούς ουρανοξύστες κατά μήκος της νότιας άκρης του Central Park. Το διαμέρισμα έχει επτά υπνοδωμάτια και οκτώ μπάνια. Μεταξύ άλλων διαθέτει αίθουσα χορού 200 τμ στον τελευταίο όροφο.

Το μεγάλο ερώτημα είναι εάν μπορεί να φτάσει την τιμή που ζητά καθώς τα "σύννεφα" που συγκεντρώνονται πάνω από την οικονομία της χώρας επηρεάζουν εκτός από την ευρύτερη οικονομία και τον χρηματοπιστωτικό κλάδο και τον κλάδο των ακινήτων. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι οι πωλήσεις πολυτελών ακινήτων στο Μανχάταν έχουν επιβραδυνθεί δραματικά τους τελευταίους μήνες.

Ο αριθμός των συμβολαίων που έχουν "πέσει οι υπογραφές" για ακίνητα με τιμή $5 εκατ. ή περισσότερο μειώθηκε σχεδόν κατά το ήμισυ τον Αύγουστο σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με έκθεση των Miller Samuel και Douglas Elliman. Για το έτος, οι πωλήσεις διαμερισμάτων με τιμή από $10 εκατ ή περισσότερο μειώθηκαν κατά 38%. Η πιο ακριβή πώληση της χρονιάς στο Μανχάταν μέχρι στιγμής αφορά σε ένα ρετιρέ $74 εκατ του νέου διαμερίσματος Aman στη Νέα Υόρκη.