Η Savills πούλησε κτίριο στη Γερμανία για λογαριασμός της La Masurier
Η Savills πούλησε κτίριο στη Γερμανία για λογαριασμός της La Masurier

Η Savills πούλησε κτίριο στη Γερμανία για λογαριασμός της La Masurier

Το ακίνητο με γραφεία και εργαστήρια άλλαξε χέρια για πάνω από €12 εκατ.
RE+D magazine
23.04.2024

Η Savills πούλησε το κτίριο γραφείων και εργαστηρίων HENRI στο Ερλάνγκεν της Γερμανίας για λογαριασμό της Le Masurier, σε μια συμφωνία που ξεπέρασε τα €12 εκατ.

Αγοραστής του ακινήτου ήταν η γαλλική SCPI, Transitions Europe, που διαχειρίζεται η Arkea Real Estate Investment Management.

Το ακίνητο έχει συνολικό μικτό εμβαδόν 5.180 τετραγωνικά μέτρα και μισθώνεται σε μακροχρόνια βάση. Ο μοναδικός μισθωτής είναι μια κορυφαία διεθνής εταιρεία βιοεπιστημών. Το περιουσιακό στοιχείο βρίσκεται στο νότιο άκρο της πανεπιστημιούπολης της Siemens, στα νότια του κέντρου της πόλης.

Ο Philipp Traumann, Αναπληρωτής Διευθυντής Επενδύσεων στη Savills Germany, δήλωσε: «Το campus της Siemens στο Erlangen βρίσκεται επί του παρόντος σε μια συναρπαστική φάση αναδιάρθρωσης και είμαστε στην ευχάριστη θέση να ολοκληρώσουμε αυτήν τη συμφωνία για λογαριασμό του πελάτη μας. Η SCPI είναι μια από τις πιο ενεργές ομάδες αγοραστών στη Γερμανία αυτή τη στιγμή και αναζητούν ολοένα και περισσότερο ακίνητα με μεγαλύτερες μισθώσεις σε πόλεις σε όλη τη χώρα».

Ο Gavin Booth, Head of Group Property, Le Masurier σχολίασε: «Αυτό το περιουσιακό στοιχείο ήταν μια επιτυχημένη μακροπρόθεσμη επένδυση για τον Όμιλο και η πώληση ολοκληρώνει τη στρατηγική μας για έξοδο από τη γερμανική αγορά».