Η Six Senses αναλαμβάνει τους Πεταλιούς της Grivalia Hospitality
Η Six Senses αναλαμβάνει τους Πεταλιούς της Grivalia Hospitality

Η Six Senses αναλαμβάνει τους Πεταλιούς της Grivalia Hospitality

Το ύψος της επένδυσης για το οικολογικό θέρετρο στους Πεταλιούς υπολογίζεται άνω των €280 εκατ.
RE+D magazine
16.05.2023

Η Six Senses αναλαμβάνει την διαχείριση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος που προγραμματίζεται να αναπτυχθεί στο νότιο τμήμα της Μεγαλονήσου. Την σχετική σύμβαση για το εμβληματικό έργο πολυτελούς φιλοξενίας «Six Senses Megalonisos» υπέγραψαν Six Senses και Grivalia Hospitality.

Το Μεγανήσι είναι το μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος των Πεταλιών με συνολική έκταση 11.290.616 τ.μ. που βρίσκονται στο νότιο Ευβοϊκό, και τα οποία χαρακτηρίζονται ως οι ελληνικές Μαλβίδες.

Το θέρετρο αναπτύσσεται σε μία ιδιόκτητη έκταση 550.000 τ.μ. όπου προβλέπεται η κατασκευή 75 υπερ-πολυτελών villas και 20 branded κατοικιών, εστιατορίων, χώρων ευεξίας και εκγύμνασης, ενός beach club, στα οποία θα προσφέρονται ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας. Το «Six Senses Megalonisos» θα είναι πλήρως ενεργειακά αυτόνομο, με στόχο να επιτυγχάνεται μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα. Παράλληλα, θα τροφοδοτείται από ηλιακά πάνελ σε συνδυασμό με τη χρήση βιώσιμων υλικών και την εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών κατά την περίοδο της κατασκευής και λειτουργίας του.

Υπενθυμίζεται ότι στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού σε έκταση συνολικής επιφάνειας 169.204,82 τ.μ., βρίσκεται η βίλα «Picasso», η οποία ανήκε μέχρι το 2015 στην κόρη του Πάμπλο Πικάσο, Παλόμα και πουλήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες σε εταιρεία συμφερόντων της οικογενείας Δαυϊδ. 

Το ύψος της επένδυσης υπολογίζεται οτι θα ξεπεράσει τα €280 εκατ.

Η Six Senses που από το 2019 εντάχθηκε στην οικογένεια των InterContinental Hotels Group (IHG) αποτελεί κορυφαίο brand πολυτελών resorts φιλοξενίας και ευεξίας παγκοσμίως, που φημίζεται για την προτεραιότητα της στην ευεξία και τη βιωσιμότητα, με κάθε ξενοδοχείο της και θέρετρο να βρίσκεται σε τοποθεσίες απίστευτης φυσικής ομορφιάς. 

Το χαρτοφυλάκιο της Six Senses περιλαμβάνει 22 πολυτελή resorts & spas, ενώ 41 έργα βρίσκονται υπό ανάπτυξη σε όλο τον κόσμο.

Ο κ. Neil Jacobs, CEO της Six Senses, σχολιάζει: «Το Six Senses Megalonisos προσφέρει μία μοναδική ευκαιρία πρόσβασης σε ένα Ελληνικό νησί που ακόμη και οι Θεοί άφησαν ανεξερεύνητο. Ανυπομονούμε να υποδεχτούμε και να φιλοξενήσουμε τους επισκέπτες μας, για να τους προσφέρουμε μία απαράμιλλη εμπειρία ευεξίας, σε ένα μαγικό τόπο όπου η βιωσιμότητα θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο».

Από τη μεριά του, ο κ. Γιώργος Χρυσικός, Πρόεδρος & CEO της Grivalia Hospitality δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι για τη σύμπραξή μας με τον Όμιλο της Six Senses, καθώς μοιραζόμαστε κοινές αξίες, θέτοντας τον βιώσιμο σχεδιασμό και τον σεβασμό απέναντι στο φυσικό περιβάλλον στο επίκεντρο. Ως Grivalia Hospitality, μέσα από κάθε επένδυσή μας, θέλουμε να δημιουργούμε μοναδικά και ξεχωριστά έργα και εμπειρίες, ώστε η Ελλάδα να ενισχύσει τη θέση της ως κορυφαίος προορισμός υπερπολυτελούς τουρισμού, αποτελώντας ταυτόχρονα πόλο έλξης για brands παγκοσμίου κύρους και φήμης που βλέπουν τις μεγάλες προοπτικές της χώρας μας στον τομέα αυτό».