Η Skanska πουλά κτήριο γραφείων στην Πολωνία για €121 εκατ.
Η Skanska πουλά κτήριο γραφείων στην Πολωνία για €121 εκατ.

Η Skanska πουλά κτήριο γραφείων στην Πολωνία για €121 εκατ.

Τα "πράσινα" γραφεία βρίσκονται στην επιχειρηματική περιοχή της πόλης Πόζναν και η κατασκευή ολοκληρώθηκε το β' τρίμηνο του 2021.
Ειρήνη Θεοφανίδου
09.05.2022

Η Skanska πούλησε το Nowy Rynek D, ένα κτίριο γραφείων στο Πόζναν της Πολωνίας, στην Eastnine για 121 εκατομμύρια ευρώ (περίπου 1,3 δισεκατομμύρια SEK).

Το κτίριο D είναι μέρος του συγκροτήματος γραφείων Nowy Rynek της Skanska και έχει εκμισθώσιμη επιφάνεια περίπου 39.000 τετραγωνικών μέτρων, εκ των οποίων το 96% του χώρου γραφείων και λιανικής είναι μισθωμένο.

Ο μισθωτής "άγκυρα" είναι η Allegro, η μεγαλύτερη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου. Χώροι γραφείων έχουν επίσης μισθωθεί, μεταξύ άλλων, από ενοικιαστές με ισχυρό όνομα όπως η Rockwool και η Arvato.

Το κτίριο έχει λάβει τις πιστοποιήσεις WELL Health & Safety and Building without Barriers και είναι η πρώτη επένδυση στο Πόζναν που υποβάλλει αίτηση για πιστοποιητικό WELL Core & Shell. Αναμένεται επίσης να αποκτήσει πιστοποιητικό LEED Core & Shell.

Η κατασκευή ολοκληρώθηκε το δεύτερο τρίμηνο του 2021.

Το Nowy Rynek είναι ένα έργο μικτής χρήσης που βρίσκεται στην κεντρική επιχειρηματική περιοχή στο Πόζναν. Μόλις ολοκληρωθεί πλήρως, θα προσφέρει περίπου 100.000 τετραγωνικά μέτρα εκμισθώσιμης επιφάνειας σε πέντε κτίρια. Το Nowy Rynek είναι η τρίτη εμπορική ανάπτυξη της Skanska στο Πόζναν. Οπως λέει η εταιρεία ενώ η επένδυση περιλαμβάνει μια σειρά από καινοτόμες λύσεις, εναρμονίζεται επίσης με την παράδοση και τον χαρακτήρα της τοποθεσίας της.