Η TUI σχεδιάζει την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου για την Ελλάδα
Η TUI σχεδιάζει την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου για την Ελλάδα

Η TUI σχεδιάζει την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου για την Ελλάδα

Η εφετινή σεζόν ξεπέρασε για πρώτη φορά το 2019.
RE+D magazine
16.06.2023

Την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου έως τον Νοέμβριο σχεδιάζει ο τουριστικός όμιλος TUI για την Ελλάδα.

Η χώρα μας εξάλλου μαζί με τις Ισπανία, Τουρκία και Μαγιόρκα αποτελούν τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους πελάτες του ομίλου το φετινό καλοκαίρι. Οπως λέει ο επικεφαλής της TUI Στέφαν Μπάουμερτ σε σχετική ανακοίνωση "η εφετινή σεζόν αναμένεται ιδιαίτερα ισχυρή, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες ο αριθμός των ταξιδιωτών ξεπέρασε για πρώτη φορά αυτόν του 2019».

Όπως επισημαίνει, οι ενδιαφερόμενοι έκαναν κρατήσεις πολύ νωρίτερα, προκειμένου να εξασφαλίσουν καλύτερες τιμές, καθώς το κόστος των διακοπών φέτος υπερβαίνει αυτό προ της πανδημίας. «Το ενδιαφέρον για τα ταξίδια είναι τόσο μεγάλο ώστε σε ορισμένους προορισμούς αναγκαστήκαμε να ζητήσουμε επιπλέον κλίνες», προσθέτει.

Στην κορυφή η Ελλάδα

Σύμφωνα με τον κ. Μπάουμερτ, η Ελλάδα, η Μαγιόρκα και η Τουρκία θα είναι αυτό το καλοκαίρι ιδιαίτερα δημοφιλείς μεταξύ των ταξιδιωτών της TUI. «Λόγω της αυξημένης ζήτησης, η TUI θα επεκτείνει τη σεζόν στην Ελλάδα και θα καταστήσει τον προορισμό διαθέσιμο μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου», επισημαίνει και αναφέρει ακόμη ότι οι προτιμήσεις των ταξιδιωτών έχουν μεταβληθεί μετά την πανδημία: «Οι ταξιδιώτες δεν κάνουν συμβιβασμούς ως προς την ποιότητα, αλλά εξετάζουν πολύ τον τελικό προορισμό. Όποιος συνήθιζε να ταξιδεύει σε μακρινούς προορισμούς, πηγαίνει πλέον στη νότια Ευρώπη ή στη βόρεια Αφρική», εξηγεί ο επικεφαλής της TUI Γερμανίας.

Ο Στέφαν Μπάουμερτ διαβεβαιώνει ακόμη ότι φέτος δεν θα επαναληφθούν οι περσινές σκηνές χάους στα γερμανικά αεροδρόμια, καθώς έχουν γίνει οι απαραίτητες προετοιμασίες για την επιπλέον επιβάρυνση. Επίσης η αεροπορική εταιρία της TUI, η Tuifly, διαθέτει επαρκές πτητικό προσωπικό, σταθερό πρόγραμμα πτήσεων. Και 12-13 αεροπλάνα σε ετοιμότητα προκειμένου να καλύψουν ενδεχόμενα κενά.