Η Uber «αγκαλιάζει» τους ταξιτζήδες της Ν. Υόρκης
Η Uber «αγκαλιάζει» τους ταξιτζήδες της Ν. Υόρκης

Η Uber «αγκαλιάζει» τους ταξιτζήδες της Ν. Υόρκης

Ο κλάδος των κίτρινων ταξί στην πόλη κατέρρευσε μετά την είσοδο της Uber το 2011 καθώς περισσότεροι πολίτες επέλεξαν την ευκολία της εφαρμογής.
Ειρήνη Θεοφανίδου
30.03.2022

Μετά την καταστροφή του κλάδου των κίτρινων ταξί της Νέας Υόρκης, η Uber παίρνει σήμερα νέα μέτρα με σκοπό να συμπαρασταθεί στον «πληγωμένο» κλάδο

Η εταιρεία θα περιλαμβάνει τώρα τα κίτρινα ταξί της Νέας Υόρκης στην εφαρμογή της, μια συνεργασία που η Uber περιγράφει ως το τελευταίο βήμα σε μια παγκόσμια προσπάθεια συνεργασίας με τη βιομηχανία ταξί για να ξεκλειδώσει νέες αγορές.

Έχει ήδη θεσπίσει παρόμοιες ρυθμίσεις σε χώρες όπως η Ισπανία, η Γερμανία, η Αυστρία και η Τουρκία. Η Uber αντιμετωπίζει έλλειψη οδηγών καθώς βγαίνει από την πανδημία. Η συμφωνία θα προσθέσει περίπου 14.000 οδηγούς ταξί με άδεια στη Νέα Υόρκη - μια από τις πιο σημαντικές αγορές της - στην πλατφόρμα. Ο Guy Peterson, διευθυντής επιχειρηματικής ανάπτυξης για την Uber, το χαρακτήρισε "νίκη για τους οδηγούς".

"Οι πολίτες δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχούν για το αν θα βρουν ταξί σε ώρες εκτός αιχμής", είπε ο ίδιος. Σημειώνεται ότι οι κούρσες με κίτρινα ταξί στη Νέα Υόρκη μειώθηκαν από τότε που ξεκίνησε η Uber στην πόλη το 2011, καθώς οι άνθρωποι επέλεξαν την ευκολία των online κρατήσεων.

Η κατάρρευση ώθησε σχεδόν 1.000 οδηγούς σε πτώχευση τα τελευταία χρόνια. Στο πλαίσιο της συνεργασίας, οι εταιρείες λογισμικού που συνεργάζονται επί του παρόντος με οδηγούς ταξί με άδεια πόλης θα ενσωματωθούν στην Uber, η οποία θα περικόψει τους ναύλους, ωστόσο, οι εταιρείες δεν είπαν πόσο θα είναι ακριβώς η μείωση. Η συνεργασία θα ξεκινήσει από την άνοιξη.