Ηλεκτρονικό "σφυρί" για δυο ξενοδοχεία στους Δελφούς
Ηλεκτρονικό "σφυρί" για δυο ξενοδοχεία στους Δελφούς

Ηλεκτρονικό "σφυρί" για δυο ξενοδοχεία στους Δελφούς

Με το βλέμμα στραμμένο σε μια από τις πιο τουριστικές περιοχές της χώρας.
Ειρήνη Θεοφανίδου
06.12.2023

Δυο γνωστά ξενοδοχεία των Δελφών, ενός εξαιρετικά σημαντικού τουριστικού προορισμού της Ελλάδας, έχουν προγραμματιστεί να βγουν σήμερα στο... σφυρί.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρώτος πλειστηριασμός αφορά στο ξενοδοχείο Hotel Apollonia που βρίσκεται επί της οδού Ιφιγένειας και Ανδρέα Συγγρού 37 στον Δήμο Δελφών Φωκίδας. Το ακίνητο που πρόκειται να αλλάξει χέρια με επισπεύδουσα την DOVALUE GREECE Α.Ε.Δ.Α.Δ.Π. έχει τιμή πρώτης προσφοράς στα 1.500.000 ευρώ.

Το συγκρότημα βρίσκεται σε οικόπεδο επιφανείας 670,29 τετραγωνικών μέτρων αποτελούμενο από ισόγειο όροφο 398,17 τμ, από Α' όροφο υπέρ του ισογείου 398,17τ.μ., από Α' υπόγειο 398,17 τ.μ, και από Β' υπόγειο 398,17τ.μ.

Πρόκειται για ξενοδοχείο Β' τάξης, κατηγορίας 4*. Σύμφωνα με την αρχική έκθεση εκτίμησης αποτελείται από 2 μονόκλινα, 15 δίκλινα, 2 τρίκλινα και 1 σουΐτα, ήτοι 20 δωμάτια. Με βάση την καταχώρησή του στο ξενοδοχειακό επιμελητήριο πρόκειται για Ξενοδοχείο, 4*, που λειτουργεί όλο το χρόνο και είναι δυναμικότητας 34 δωματίων και 65 κλινών. Εκτός των βοηθητικών χώρων διαθέτει και εξωτερική πισίνα. Σημειώνεται ότι η αγοραία αξία στην έκθεση του εκτιμητή (Cerved) ανέρχεται σε €1.035.000.

Για την ίδια ημέρα προβλέπεται ο πλειστηριασμός για το ξενοδοχείο 2* με την επωνυμία "Δελφοί Πανόραμα" στο Δήμο Δελφών και συγκεκριμένα για ακίνητο που βρίσκεται επί της συμβολής των οδών Οσίου Λουκά και Ίωνος 6.  Η τιμή πρώτης προσφοράς είναι τα €385.000,00 και επισπεύδουσα η Cepal Hellas. 

Σύμφωνα με την έκθεση σε σχέση με το επίπεδο της οδού Οσίου Λουκά στα Βόρεια, το κτίριο είναι διώροφο ενώ σε σχέση με το νότιο όριο του οικοπέδου τετραώροφο.