Κατασκευάζονται 4.000 κατοικίες για στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων
Κατασκευάζονται 4.000 κατοικίες για στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων

Κατασκευάζονται 4.000 κατοικίες για στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων

Ηδη προχωρά η πρώτη και η δεύτερη φάση του σχεδιασμού.
Share Copy Link
RE+D magazine
04.02.2025

Σε εκτέλεση βρίσκεται ένα πολύ μεγάλο οικιστικό πρόγραμμα, το οποίο μέχρι το 2030 θα αποδώσει περί τις 4.000 κατοικίες, για τα στελέχη των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το πρόγραμμα εχει ξεκινήσει από τον Έβρο και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπου υπηρετεί μεγάλος αριθμός στελεχών. Οι διαγωνιστικές διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη και έως το 2026, αναμένεται η κατασκευή περίπου 1.400 κατοικιών. Ο προϋπολογισμός για την υλοποίηση του προγράμματος ανέρχεται σε περίπου €100 εκατ., τα οποία έχουν εξασφαλιστεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. 

Αυτές θα διατεθούν σε οικογένειες, σε ζευγάρια στελεχών και σε μεμονωμένα στελέχη, ώστε να έχουν κατοικία στον τόπο μετάθεσής τους.

Από το σύνολο των 4.000 κατοικιών που σχεδιάζονται έως το 2030, περίπου εξακόσιες, δηλαδή το 15%, θα διατεθούν για κοινωνικές ανάγκες του δημόσιου τομέα.