Κινηματογραφικά στούντιο στο Ην. Βασίλειο φτιάχνει η Blackstone
Κινηματογραφικά στούντιο στο Ην. Βασίλειο φτιάχνει η Blackstone

Κινηματογραφικά στούντιο στο Ην. Βασίλειο φτιάχνει η Blackstone

Πιθανή παράδοση του έργου στα τέλη του 2025.
RE+D magazine
26.07.2022

Η Blackstone και η Hudson Pacific Properties έλαβαν έγκριση σχεδιασμού για την ανάπτυξη του Sunset Waltham Cross Studios, μιας σημαντικής νέας εγκατάστασης στούντιο για ταινίες μεγάλου μήκους, τηλεόραση υψηλής ποιότητας και ψηφιακή παραγωγή στο Broxbourne του Hertfordshire.

Οι πρόδρομες εργασίες στο εργοτάξιο αναμένεται να ξεκινήσουν το δεύτερο εξάμηνο του 2022 με την έναρξη της κατασκευής το 2023 και την πιθανή παράδοση του έργου έως τα τέλη του 2025.

Το έργο θα ωφελήσει σημαντικά την κοινότητα και προβλέπει τη δημιουργία πάνω από 4.800 θέσεων εργασίας στο Broxbourne και τη γύρω περιοχή και συνεισφορά άνω των 300 εκατομμυρίων στερλίνων ετησίως στην τοπική οικονομία.

Επεκτείνοντας περαιτέρω τη συνεργασία τους, τα funds που διαχειρίζονται οι Blackstone και Hudson Pacific θα μετατρέψουν μια τοποθεσία 91 στρεμμάτων σε μια υπερσύγχρονη πανεπιστημιούπολη στούντιο 1,2 εκατομμυρίων τετραγωνικών ποδιών, δημιουργώντας μια από τις μεγαλύτερες τοποθεσίες παραγωγής ταινιών και τηλεοπτικών παραγωγών στο Ηνωμένο Βασίλειο.