Κλείνει για εργασίες ανακατασκευής του διαδρόμου το αεροδρόμιο της Κέρκυρας
Κλείνει για εργασίες ανακατασκευής του διαδρόμου το αεροδρόμιο της Κέρκυρας

Κλείνει για εργασίες ανακατασκευής του διαδρόμου το αεροδρόμιο της Κέρκυρας

Το συγκεκριμένο έργο θα έχει ως αποτέλεσμα τη δυνατότητα εξυπηρέτησης όχι μόνο μεγαλύτερων αεροσκαφών αλλά και αυξημένου αριθμού πτήσεων.
RE+D magazine
01.09.2023

Στη δεύτερη φάση αναμόρφωσης και ανακατασκευής του διαδρόμου του αεροδρομίου της Κέρκυρας «Ιωάννης Καποδίστριας» προχωρά η Fraport Greece.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας για την περίοδο από 21 Νοεμβρίου 2023 έως και 4 Δεκεμβρίου 2023 και 16 Ιανουαρίου 2024 έως και 29 Ιανουαρίου 2024, θα ανασταλεί η λειτουργία του διαδρόμου και θα πραγματοποιούνται, εφόσον απαιτηθεί, μόνο αεροδιακομιδές από ασθενοφόρα ελικόπτερα, ενώ όλες οι υπηρεσίες του αεροδρομίου θα λειτουργούν κανονικά για το ενδιαφερόμενο κοινό. 

Οι παραπάνω εργασίες αφορούν στην πλήρη αναδιαμόρφωση του διαδρόμου του αεροδρομίου της Κέρκυρας «Ιωάννης Καποδίστριας», με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του επιπέδου ασφάλειάς του.

Οπως λέει η Fraport το συγκεκριμένο έργο θα έχει ως αποτέλεσμα τη δυνατότητα εξυπηρέτησης όχι μόνο μεγαλύτερων αεροσκαφών αλλά και αυξημένου αριθμού πτήσεων. Οι εργασίες αυτές αποτελούν μέρος της Σύμβασης Παραχώρησης. Πραγματοποιούνται δε με όρους βιωσιμότητας και σεβασμού στον τόπο, μιας και η υποστήριξη της βιώσιμης ανάπτυξης και της κοινωνικής υπευθυνότητας είναι βασικές αρχές της Fraport Greece, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Η διακοπή της λειτουργίας του διαδρόμου είναι απολύτως απαραίτητη, λόγω του μεγέθους και της πολυπλοκότητας του έργου, της μορφολογίας του εδάφους και του περιβάλλοντα χώρου. Παρ' όλα αυτά και βάσει σχεδιασμού, τα συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα αποτελούν τη μικρότερη δυνατή περίοδο που μπορεί να ανασταλεί η λειτουργία του.

Η κανονιστική συμμόρφωση και η ασφάλεια, σε όλα τα επίπεδα, αποτελούν βασική προτεραιότητα της εταιρείας.