Κοντά στην δημοπράτηση το "Φράγμα του Ενιπέα"
Κοντά στην δημοπράτηση το "Φράγμα του Ενιπέα"

Κοντά στην δημοπράτηση το "Φράγμα του Ενιπέα"

Προχωρούν οι διαδικασίες για το έργο ΣΔΙΤ προϋπολογισμού €315 εκατ.
RE+D magazine
31.03.2022

Ενα βήμα πριν την δημοπράτηση φαίνεται πως βρίσκεται το σπουδαίο έργο για την Θεσσαλία με το Φράγμα του Ενιπέα.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Άννας Βαγενά-Κηλαηδόνη ο  υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Καραγιάννης, δήλωσε ότι επελέγη ως προσφορότερη και πιο συμφέρουσα η υλοποίηση του έργου μέσω ΣΔΙΤ.

Ο υφυπουργός Υποδομών διαβεβαίωσε ότι το έργο αποτελεί προτεραιότητα και αυτό αποδεικνύεται και από την απόφαση του υπουργού Κώστα Καραμανλή να το χαρακτηρίσει έργο Εθνικού Επιπέδου. Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό ο κ. Καραγιάννης «πρόκειται να υλοποιηθεί ένα μακρόπνοο έργο που υπερέβαινε τον αρχικό σχεδιασμό της κατασκευής ενός μόνο φράγματος και περιέχει και όλες τις εργασίες κατασκευής δικτύων ύδρευση και άρδευσης της ευρύτερης περιοχής».

Το έργο

Το έργο, ο προϋπολογισμός του οποίου φτάνει τα 315 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει την κατασκευή του Φράγματος με Ταμιευτήρα ωφέλιμης χωρητικότητας 115 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων και μέσω αυτού θα μπορούν αρδεύονται πεδινές περιοχές οι οποίες ανήκουν στους Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων Φαρσάλων, Θεσσαλιώτιδας και Τιτανίου Ν. Καρδίτσας, συνολικής έκτασης 107.500 στρεμμάτων γεωργικής γης. Στο αντικείμενο του έργου περιλαμβάνονται και έργα ύδρευσης της πόλης των Φαρσάλων και 31 οικισμών της περιοχής Φαρσάλων, που περιλαμβάνονται στις Δημοτικές Ενότητες Φαρσάλων, Πολυδάμαντα, Ενιπέα και Ναρθακίου.