Ξαναφτιάχνει τις παιδικές χαρές του ο Δήμος Θεσ/νίκης
Ξαναφτιάχνει τις παιδικές χαρές του ο  Δήμος Θεσ/νίκης

Ξαναφτιάχνει τις παιδικές χαρές του ο Δήμος Θεσ/νίκης

Προβλέπεται η αναβάθμιση 25 παιδικών χαρών και η συντήρηση ακόμη 37.
RE+D magazine
25.11.2022

Ενα σημαντικό πρόγραμμα ύψους €1,3 εκατ. αστικής ανάπλασης με αναβάθμιση δεκάδων χώρων για παιδιά προχωρά για πρώτη φορά ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Οι παρεμβάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη αφορούν στην αναβάθμιση όλων των παιδικών χαρών που εκτείνονται στα όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα, προβλέπεται η συνολική αναβάθμιση 25 παιδικών χαρών και η συντήρηση των υπολοίπων 37. Σε 17 παιδικές χαρές θα τοποθετηθούν για πρώτη φορά όργανα προσβάσιμα και σε παιδιά με αναπηρίες.

«Κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, ώστε οι γειτονιές μας να γεμίσουν χρώμα και παιδικές φωνές. Δημιουργούμε ελκυστικούς προορισμούς για το παιδί και για όλη την οικογένεια, Dχώρους όμορφους κι ασφαλείς, ενώ για πρώτη φορά σε 17 παιδικές χαρές της πόλης μας τοποθετούμε παιχνίδια για όλα τα παιδιά, προωθώντας τη συνύπαρξη», ανέφερε σχετικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Η συμπεριληπτικότητα δεν είναι για μας ένα σύνθημα, αλλά καθημερινή προσπάθεια. Συγχρόνως, στο σύνολό τους οι παιδικές χαρές αναβαθμίζονται, εμπλουτίζονται με νέα παιχνίδια, ώστε να αποτελέσουν χώρους που θα προσφέρουν χαρά, ελεύθερο παιχνίδι, κοινωνικοποίηση», ανέφερε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας Εφραίμ Κυριζίδης.