Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Sustainability Hub της PwC στη Ρόδο
Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Sustainability Hub της PwC στη Ρόδο

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Sustainability Hub της PwC στη Ρόδο

RE+D magazine
12.10.2023

Το Sustainability Hub, το νέο γραφείο-δορυφόρο της στη Ρόδο εγκαινίασε η PwC Ελλάδας, επιβεβαιώνοντας τη σημασία που δίνει στην προώθηση της βιωσιμότητας με έμφαση στην τουριστική βιομηχανία, αλλά και στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού και των επιχειρήσεων σε θέματα ESG.

Στόχο της PwC Ελλάδας, μέσω του νέου αυτού Sustainability Hub, αποτελεί η ουσιαστική υποστήριξη και επιτάχυνση του μετασχηματισμού των ελληνικών νησιών βάσει των κριτηρίων ESG. Παράλληλα, αναμένεται να λειτουργήσει ως πανελλήνιο κέντρο αριστείας για θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και εταιρικής διακυβέρνησης αναδεικνύοντας, συγχρόνως, τη Ρόδο σε πρότυπο μοντέλο βιώσιμου τουριστικού προορισμού παγκοσμίως. 

Πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά γραφείο-δορυφόρο της PwC στη χώρα μας, καθώς ήδη λειτουργούν με εξαιρετική επιτυχία το Tech & Innovation Hub στην Πάτρα και το Digital Center στα Ιωάννινα, ενώ σύντομα θα ανακοινωθεί η λειτουργία τριών επιπλέον γραφείων-δορυφόρων στη χώρα. Η επιλογή της Ρόδου καταδεικνύει τη σημασία που δίνει η PwC Ελλάδας στην ανάπτυξη συνεργειών με τις τοπικές επιχειρήσεις, αλλά και την ακαδημαϊκή κοινότητα του νησιού, αντλώντας ταλέντο και τεχνογνωσία από ολόκληρη την περιοχή του Νότιου Αιγαίου. 

Το PwC Sustainability Hub στη Ρόδο, στην πλήρη ανάπτυξή του θα συμβάλλει και στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, προσφέροντας νέες θέσεις απασχόλησης και λειτουργώντας ως αρωγός στη διατήρηση του εγχώριου ταλέντου και στην επαναπροσέλκυση επαγγελματιών που επιθυμούν να εργαστούν σε μεγάλα διεθνή έργα στον τόπο της καταγωγής ή των σπουδών τους. Μέσω της πρωτοβουλίας της, η PwC εστιάζει στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων τόσο των συνεργατών της, όσο και των τοπικών κοινωνιών, με ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα ESG και βιωσιμότητας της τουριστικής βιομηχανίας.

Με  τον τουριστικό κλάδο να είναι βαρύνουσας σημασίας για την ελληνική οικονομία, η δια βίου εκπαίδευση και η συνεχής αναβάθμιση των δεξιοτήτων αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο στον ρόλο του PwC Sustainability Hub, όχι μόνο στη Ρόδο αλλά συνολικά στη χώρα. Παράλληλα, καθώς ο βιώσιμος τουρισμός αποτελεί κομβικό κίνητρο για την επέκταση πρακτικών και δράσεων ESG στην ελληνική αγορά, το Sustainability Hub φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως καταλύτης για ολόκληρο το οικοσύστημα, συμβάλλοντας, σημαντικά και στην περαιτέρω ανάπτυξή του.

Όραμα τoυ PwC Sustainability Hub είναι οι βιώσιμες τουριστικές πρακτικές που θα σχεδιαστούν στο συγκεκριμένο γραφείο-δορυφόρο να εφαρμοστούν σε πανελλαδικό επίπεδο. 

Ο Κυριάκος Ανδρέου, Firm Strategy, Markets & Client Leader της PwC Ελλάδας, σημείωσε αναφορικά με την έναρξη της λειτουργίας του PwC Sustainability Hub: «Στόχος μας είναι το PwC Sustainability Hub να αποτελέσει καταλύτη για την ευρύτερη αναβάθμιση του προφίλ βιωσιμότητας της περιοχής, συνεπικουρώντας στην αξία που προσφέρουν κορυφαίες εταιρείες του τουριστικού κλάδου. Ήδη, συνεργαζόμενοι με την περιφέρεια Ν. Αιγαίου έχουμε συμβάλλει στον σχεδιασμό ενός φιλόδοξου και πρωτοποριακού στρατηγικού πλαισίου, το οποίο κατά την υλοποίησή του θα αναδείξει τη Ρόδο ως πρότυπο μοντέλο βιώσιμου τουριστικού προορισμού παγκοσμίως. Παραμένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας να στηρίζουμε τις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες, λειτουργώντας ως αρωγοί στην υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών αλλά και στην επέκταση των δράσεων ESG σε όλο το φάσμα του επιχειρείν. Ειδικότερα, στον νευραλγικό και πολύτιμο για τη χώρα μας τομέα της παροχής τουριστικών υπηρεσιών, στόχος μας είναι το νέο αυτό γραφείο-δορυφόρος της PwC Ελλάδας να αναδειχθεί σε «φάρο αριστείας» και παράδειγμα προς μίμηση».