Ξεκινούν έρα ανάπλασης από το Δήμο Χανίων
Ξεκινούν έρα ανάπλασης από το Δήμο Χανίων

Ξεκινούν έρα ανάπλασης από το Δήμο Χανίων

Με διαπλάτυνση πεζοδρομίων, αντικατάσταση και υπογειοποίηση των δικτύων και εγκατάσταση νέων φωτιστικών σωμάτων.
RE+D magazine
03.02.2023

Το επόμενο διάστημα ξεκινούν οι εργασίες για την ανάπλαση της οδού Μονής Γωνιάς στη Νέα Χώρα, με μέριμνα του Δήμου Χανίων, όπως ανακοινώθηκε κατά την υπογραφή της σύμβασης του έργου με την ανάδοχο εταιρία.

Η υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, από τον Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη και τον ανάδοχο εργολάβο, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Μιχάλη Καλογριδάκη, και υπηρεσιακών παραγόντων και συνεργατών του Δήμου.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα αναβαθμίσει την περιοχή, με διαπλάτυνση πεζοδρομίων, αντικατάσταση και υπογειοποίηση των δικτύων και εγκατάσταση νέων φωτιστικών σωμάτων, καθιστικών και αστικού εξοπλισμού. Παράλληλα, θα δημιουργηθεί νέος ποδηλατόδρομος, ενώ υπάρχει μέριμνα για νέες φυτεύσεις καθ΄ όλο το μήκος της οδού σε πάρκα τσέπης, ενώ θα οριοθετηθούν και θέσεις στάθμευσης.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης εξέφρασε τη μεγάλη του ικανοποίηση για την υπογραφή της εν λόγω σύμβασης, επισημαίνοντας ότι αυτή προωθεί μια σημαντική ανάπλαση, που περίμενε η πόλη για χρόνια. «Έρχεται σε συνέχεια των πολύ μεγάλων έργων, που έχουμε ήδη ξεκινήσει στον Δήμο Χανίων και που το επόμενο διάστημα θα αλλάξουν και θα αναβαθμίσουν σημαντικά τη λειτουργία και την εικόνα της πόλης μας», πρόσθεσε ο κ. Σημανδηράκης, παρατηρώντας ότι πρόκειται για μία οδό εξαιρετικά υποβαθμισμένη, δύσκολα προσπελάσιμη, χωρίς φωτισμό, πεζοδρόμια, όπου δημιουργούνταν τεράστια προβλήματα, τόσο στους κατοίκους όσο και στους διερχόμενους. Μάλιστα, όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων το έργο εκτελείται χωρίς να επιβαρύνει τα οικονομικά του Δήμου Χανίων και τους δημότες, καθώς ολόκληρη η χρηματοδότησή του προέρχεται από το Πράσινο Ταμείο.