Ξεκινούν τα έργα για το δίκτυο αποχέτευσης σε Μαραθώνα, Νέα Μάκρη, Ζούμπερι και Νέο Βουτζά
Ξεκινούν τα έργα για το δίκτυο αποχέτευσης σε Μαραθώνα, Νέα Μάκρη, Ζούμπερι και Νέο Βουτζά

Ξεκινούν τα έργα για το δίκτυο αποχέτευσης σε Μαραθώνα, Νέα Μάκρη, Ζούμπερι και Νέο Βουτζά

Υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ της ΕΥΔΑΠ και της κοινοπραξίας ΕΚΤΕΡ-ΕΡΕΤΒΟ-ΘΕΜΕΛΗ-Χ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ.
RE+D magazine
29.04.2022

Υπεγράφη η σύμβαση για την αποχέτευση σε Μαραθώνα, Νέα Μάκρη, Ζούμπερι και Νέο Βουτζά μεταξύ της ΕΥΔΑΠ και της κοινοπραξίας ΕΚΤΕΡ-ΕΡΕΤΒΟ-ΘΕΜΕΛΗ-Χ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ.

Το έργο έχει αρχικό κόστος με ΦΠΑ 90,33 εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ 72,85 εκατ. ευρώ).

Με το έργο αυτό εκτιμάται πως θα λυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα για τους κατοίκους της περιοχής. Όπως προβλέπεται θα κατασκευαστούν 185 χλμ αγωγών αποχέτευσης στη Νέα Μάκρη, τον Νέο Βουτζά (τμήμα που ανήκει στο Δ. Μαραθώνα), την Αγία Μαρίνα και το Ζούμπερι καθώς επίσης και τον οικισμό του Μαραθώνα και τον Αγιο Παντελεήμονα. Εκτός από την κατασκευή των αγωγών, στο έργο περιλαμβάνεται η κατασκευή 7.000 συνδέσεων με τα ακίνητα με το υπό κατασκευή δίκτυο αποχέτευσης.

 Θα κατασκευαστούν 185 χλμ αγωγών αποχέτευσης στη Νέα Μάκρη, συμπεριλαμβανομένων και των πολεοδομικών ενοτήτων Νέου Βουτζά (το τμήμα που ανήκει στο Δήμο Μαραθώνα), Αγίας Μαρίνας και Ζούμπερι, καθώς και στον οικισμό του Μαραθώνα και στον Άγιο Παντελεήμονα.

Το έργο έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη “ΥΜΕ-ΠΕΡΑΑ 2014-2020” και θα συγχρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση / Ταμείο Συνοχής.   To ποσοστό συγχρηματοδότησης των επιλέξιμων δαπανών του έργου ανέρχεται σε ποσοστό περίπου 90%.

Η διάρκεια του έργου εκτιμήθηκε σε 40 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. Αυτό σημαίνει πως αν δεν έχουμε καθυστερήσεις κατά τη διάρκεια κατασκευής των έργων η εργολαβία θα μπορέσει να ολοκληρωθεί το 2026.

Ο διαγωνισμός που ολοκληρώθηκε πέρυσι τον Οκτώβριο είχε πρσελκύσει το ενδιαφέρον σημαντικού αριθμού κατασκευαστικών εταιρειών και σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύθηκε στη διαύγεια κατοχυρώθηκε στην κοινοπραξία ΕΚΤΕΡ, Θέμελη, ΕΡΕΤΒΟ, Δ. Κωνσταντινίδης.