Ξεκινούν τα έργα υποδομής στο Ελληνικό
Ξεκινούν τα έργα υποδομής στο Ελληνικό

Ξεκινούν τα έργα υποδομής στο Ελληνικό

Το χρονοδιάγραμμα
RE+D magazine
24.05.2022

Με την υπογειοποίηση της Ποσειδώνος ξεκινούν μέσα στον επόμενο μήνα τα έργα υποδομής στο Ελληνικό από τον ανάδοχο (όμιλος Άβαξ) όπως επεσήμανε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development κ. Οδυσσέας Αθανασίου κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του Κέντρου Επισκεπτών εντός της έκτασης του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού.

Σειρά παίρνει ο Πύργος Κατοικιών του οποίου η έναρξη της κατασκευής προγραμματίζεται για το φθινόπωρο με τα έργα έργα εκσκαφών και θεμελιώσεων Παράλληλα προχωρούν και οι διαγωνιστικές διαδικασίες με στόχο τον Μάρτιο του 2023 να έχει ανατεθεί η κατασκευή του πύργου, του οποίου την ωρίμανση των μελετών και της προετοιμασίας του εργοταξίου έχει αναλάβει η κοινοπραξία Bouygues – ΙΝΤΡΑΚΑΤ η οποία πλειοδότησε πρόσφατα στο σχετικό διαγωνισμό.

Ο κ. Αθανασίου επανέλαβε πως ο όμιλος διαθέτει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση τόσο από ίδια κεφάλαια (ΑΜΚ), όσο και από τραπεζικό δανεισμό, καθώς διαθέτει περί το €1 δισ. από την αύξηση μετοχικού και το ομόλογο, όπως και περίπου €1,1 δισ. μέσω τραπεζικού δανεισμού, ενώ αναμένει το πρώτο εξάμηνο του 2023 επιπλέον €300 εκατ.  από τις προπωλήσεις των κατοικιών, ενώ επιβεβαίωσε πως εξετάζεται η πιθανότητα έκδοσης νέου ομολόγου πιθανότατα μέσα στο 2023. 


Lamda Malls 


Όσον αφορά στα εμπορικά κέντρα η Lamda Development προχωρά στην ωρίμανση του εταιρικού φορέα που θα αποτελέσει τον βραχίονα του ομίλου και την εισαγωγή του μελλοντικά στο Χρηματιστήριο. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη βδομάδα (20/5/2022) η Lamda Development συμφώνησε στην εξαγορά του μειοψηφικού ποσοστού 31,7% στη θυγατρική της Lamda Malls AE από τη Wert Blue SarL.

Η LAMDA MALLS κατέχει το σύνολο των μετοχών των εταιρειών LAMDA DOMI S.Μ.S.A. και PYLAIA S.M.S.A., ιδιοκτητριών των Εμπορικών Κέντρων Golden Hall και Mediterranean Cosmos αντίστοιχα ενώ προσφατα μετά την τακτοποίηση θεσμικών εκκρεμοτήτων προστέθηκε και το The Mall Athens. Παράλληλα προχώρησε στη σύσταση νέας εταιρείας ειδικού σκοπού για τα malls στο Ελληνικό, της ‘’Lamda Ellinikon Malls Holdings’’για τα δύο Malls που θα αναπτυχθούν στο Ελληνικό.

 Ο κ. Αθανασίου ανάφερε πως πέραν των τριών υφιστάμενων malls (Mall Athens, Golden Hall και Mediterranean Cosmos), αλλά και τη μελλοντική ένταξη εκείνων του Ελληνικού, η διοίκηση του ομίλου εξετάζει και το ενδεχόμενο περαιτερω ανάπτυξης του χαρτοφυλακίου της εταιρείας.

Το Κέντρο Επισκεπτών 

Το Κέντρο Επισκεπτών το μεγαλύτερο στον κόσμο στο είδος του, το The Ellinikon Experience Centre εγκαινιάστηκε τον περασμένο Απρίλιο. Στους χώρους του μέσα από φυσικά και τεχνολογικά εκθέματα και ψηφιακές δράσεις, παρουσιάζεται το μεγάλο έργο της ανάπλασης του Ελληνικού, της μεγαλύτερης αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη. Τα ιστορικά ορόσημα και τα εμβληματικά έργα που συνθέτουν τον πρωτοποριακό σχεδιασμό του The Ellinikon «ζωντανεύουν» μπροστά στα μάτια των επισκεπτών σε μία εντυπωσιακή, διαδραστική μακέτα.