Ξενοδοχείο έγιναν τα πρώην κεντρικά της Nintendo στην Ιαπωνία
Ξενοδοχείο έγιναν τα πρώην κεντρικά της Nintendo στην Ιαπωνία

Ξενοδοχείο έγιναν τα πρώην κεντρικά της Nintendo στην Ιαπωνία

Το έργο της μετατροπής ανέλαβε ο φημισμένος Ιάπωνας αρχιτέκτονας Tadao Ando που έχει διακριθεί με βραβείο Pritzker το 1995.
RE+D magazine
31.03.2022

Σε ξενοδοχείο μετατράπηκαν τα πρώην κεντρικά γραφεία της Ιαπωνικής εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών Nintendo στο Κιότο με το έργο της μετατροπής να αναλαμβάνει ο διεθνούς φήμης Ιάπωνας αρχιτέκτονας Tadao Ando που είχε διακριθεί με βραβείο Pritzker το 1995.

Το Marufukuro Hotel αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του για το κοινό την άνοιξη.

Ο Ando ανακαίνισε και επέκτεινε την παλιά αρχιτεκτονική δομή, μετατρέποντάς την σε ένα ξενοδοχείο 18 δωματίων, το οποίο περιλαμβάνει εστιατόριο, μπαρ, σπα και γυμναστήριο.

Το εξωτερικό του κτηρίου έχει εν πολλοίς διατηρηθεί όπως ήταν, με στοιχεία όπως οι παλιές πλάκες εισόδου στη Yamauchi Nintendo και τα στόρια των παραθύρων με μοτίβα από λεπτομέρειες των παλιών χαρτιών για χαρτοπαίγνια. Αποστολή του Tadao Ando ήταν να οραματιστεί εκ νέου το εσωτερικό του κτηρίου αλλά να ενσωματώσει πολλές λεπτομέρειες από τη δεκαετία του 1930, συμπεριλαμβανoμένων των διακοσμητικών πλακακιών και των αρ ντεκό φωτιστικών.

Οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν να διαμείνουν είτε στα παλαιά είτε στα καινούργια μέρη του ξενοδοχείου, σε δωμάτια των οποίων το εμβαδόν ποικίλει από 33 μέχρι 79 τετραγωνικά μέτρα.