Ξενοδοχείο στα Κουφονήσια απέκτησε η IΝΤRACOM
Ξενοδοχείο στα Κουφονήσια απέκτησε η IΝΤRACOM

Ξενοδοχείο στα Κουφονήσια απέκτησε η IΝΤRACOM

RE+D magazine
08.01.2024

Συμμετοχή 71,31% στην εταιρεία "Αφοι Σίμου", που διαθέτει ιδιόκτητη ξενοδοχειακή μονάδα στα Κουφονήσια απέκτησε μέσω ενδοομιλικής συναλλαγής η Intracom.

Πιο συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών η «IΝΤRACOM HOLDINGS» έκανε γνωστή την αγορά 1.937.128 Κοινών Ονομαστικών μετοχών, της δραστηριοποιούμενης στο χώρο του τουρισμού ιδιοκτήτριας ξενοδοχείου στα Κουφονήσια, έναντι συνολικού τιμήματος ποσού € 4.261.681,60. 

To εν λόγω ξενοδοχείο συμπεριλαμβανόταν στο χαρτοφυλάκιο Tethys το οποίο πέρασε στην κοινοπραξία SMERemediumCap / Latonia Enterprises Company Limited – Athanasios Laskaridis family office / WHG Europe Limited – Brown Hotels μαζί με άλλες 72 μονάδες τον Μάρτιο του 2023 και στην συνέχεια στην θυγατρική του Ομίλου INTRACOM PROPERTIES.

Σημειώνεται ότι στην εκπνοή του 2023 η Intracom απέκτησε σημαντική έμμεση συμμετοχή στα καζίνο Πάρνηθας και Θεσσαλονίκης, μέσω της Intracom Ventures, θυγατρική της εισηγμένης.

Συγκεκριμένα απέκτησε  το 25% της εταιρείας «Selene Enterprises», μέχρι σήμερα 100% θυγατρική της εταιρείας «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΛΑΜΨΑ Α.Ε.», η οποία έχει υπογράψει συμφωνία εξαγοράς του 33,91%  στην εταιρεία «REGENCY HELLENIC INVESTMENTS S.A.», μέσω της απόκτησης του ποσοστού μετοχών που κατέχουν οι ALPHA BANK, EUROBANK και ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και του αντίστοιχου ποσοστού δανείου (Senior Facility Loan).

Η συμμετοχή της INTRACOM VENTURES στη «SELENE ENTERPRICES COMPANY LIMITED» θα υλοποιηθεί μέσω αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου, προκειμένου η INTRACOM VENTURES να καλύψει την αναλογία της (25%) στην εν γένει χρηματοδότησή της στην συναλλαγή.

Η ολοκλήρωση του deal τελεί υπό την αίρεση ότι θα δοθεί έγκριση από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων.

Ο όμιλος Κόκκαλη κατέχει ήδη μικρό ποσοστό της Regency Hellenic Investments, μέσω της Intralot.