Κτίριο από μπαμπού στο νησί του Βιετνάμ
Κτίριο από μπαμπού στο νησί του Βιετνάμ

Κτίριο από μπαμπού στο νησί του Βιετνάμ

Το βιετναμέζικο αρχιτεκτονικό γραφείο Vo Trong Nghia Architects χρησιμοποίησε 42.000 τμήματα από μπαμπού για το κέντρο υποδοχής επισκεπτών στο θέρετρο Grand World Phu Quoc.
RE+D magazine
26.04.2022

Το βιετναμέζικο αρχιτεκτονικό γραφείο Vo Trong Nghia Architects χρησιμοποίησε 42.000 τμήματα από μπαμπού για να δημιουργήσει το κέντρο υποδοχής επισκεπτών στο θέρετρο Grand World Phu Quoc.

Το θέρετρο αποτελεί μέρος του συγκροτήματος ελεύθερου χρόνου και διασκέδασης Phu Quoc United Center στη βιετναμέζικη νήσο Phu Quoc.

Το κέντρο υποδοχής στο θέρετρο έχει δάπεδο με επιφάνεια 1.460 τετραγωνικών μέτρων και συμπεριλαμβάνει μια σειρά αψίδων, θόλων και πλεγμάτων· ο εσωτερικός κενός χώρος του έχει λαξευτεί στα σχήματα ενός λωτού και ενός ορειχάλκινου τυμπάνου.

Οι φεγγίτες στη σκεπή επιτρέπουν στο φως της ημέρας να εισέρχεται και ο δικτυωτός από μπαμπού σκελετός καθιστά εφικτό τον φυσικό αερισμό του χώρου.

«Το φως έρχεται μέσα όμορφα και, μαζί με το φυσικό χρώμα του μπαμπού, δημιουργεί μια ζεστή και οικεία ατμόσφαιρα παρά το ότι η δομή είναι πολύ ανοιχτή ως προς τη ροή του αέρα»  υπογράμμισαν από το VTN Architects.

Φθάνοντας στο θέρετρο, οι επισκέπτες διασχίζουν μια πλατεία και ακολουθούν ένα «μονοπάτι» πάνω από την αβαθή λίμνη που περιβάλλει το κέντρο υποδοχής, πριν μπουν σε αυτό μέσω ενός αψιδωτού ανοίγματος.

Το «μονοπάτι» συνεχίζει στο εσωτερικό και οδηγεί σε δύο χολ στα οποία έχει δοθεί το σχήμα ενός λωτού στο ένα και το σχήμα ενός ορειχάλκινου τυμπάνου στο άλλο. Αυτοί οι λαξευμένοι εσωτερικοί κενοί χώροι αντιπροσωπεύουν παραδοσιακά σύμβολα που θέλουν να ικανοποιήσουν την απαίτηση των πελατών να ενσαρκώνει το κτίσμα την κουλτούρα του Βιετνάμ.