Λονδίνο: Συνεχίζουν να βγαίνουν εκτός "κέντρου" οι ιδιοκτήτες ακινήτων
Λονδίνο: Συνεχίζουν να βγαίνουν εκτός "κέντρου" οι ιδιοκτήτες ακινήτων

Λονδίνο: Συνεχίζουν να βγαίνουν εκτός "κέντρου" οι ιδιοκτήτες ακινήτων

RE+D magazine
27.12.2022

Η απομάκρυνση των ιδιοκτητών ακινήτων από το κέντρο του Λονδίνου φαίνεται να έχει κορυφωθεί, με τις εκτιμήσεις να δείχνουν ότι περίπου 20.000 λιγότερα ακίνητα αγοράστηκαν εκτός της πρωτεύουσας εφέτος από ό,τι το 2021.

Σε ένα έτος που σημείωσε ισχυρή αύξηση των τιμών των κατοικιών εκτός του Λονδίνου, λίγο περισσότερο από το ένα τέταρτο (26%) των όσοων έφυγαν από το "City" το 2022 αγόρασαν ακίνητα με τουλάχιστον τέσσερα υπνοδωμάτια, από 30% το 2020, σύμφωνα με την έρευνα του κτηματομεσιτικού γραφείου Hamptons.

Οι κάτοικοι του Λονδίνου μετακινούνται επίσης πιο μακριά για να αποκτήσουν τον χώρο που χρειάζονται. Ο μέσος Λονδρέζος που αγοράζει κατοικία εκτός της πρωτεύουσας αποκτά σπίτι 34,0 μίλια μακριά, 1,2 μίλια περισσότερο από πέρυσι, σύμφωνα με την έρευνα. Οι επενδυτές αγοράζουν πιο μακριά, κατά μέσο όρο 109,8 μίλια, είπε η Hamptons.

Ακολουθούν εκείνοι που μετακομίζουν, με μέσο όρο 26,6 μιλίων, και όσοι αποκτούν το δικό τους σπίτι για πρώτη φορά, οι οποίοι συνήθως μετακομίζουν 23,2 μίλια μακριά. Οι μεσίτες εκτιμούν ότι, συνολικά, οι Λονδρέζοι έχουν αγοράσει περίπου 81.200 ακίνητα μακριά από την πόλη το 2022, από 100.540 το 2021. Η Aneisha Beveridge, επικεφαλής της έρευνας στην Hamptons, δήλωσε: "Η μετανάστευση στο Λονδίνο φαίνεται να έχει φτάσει στο αποκορύφωμά της. Ενώ το 2021 κυριαρχούσαν οι αναζητητές σπιτιών που αντάλλασσαν τα λαμπερά φώτα της πόλης με τα πράσινα λιβάδια της εξοχής, το 2022 σηματοδότησε την επιστροφή στο γραφείο. Το επόμενο έτος, αναμένουμε ότι ο ρυθμός της μετανάστευσης στο Λονδίνο θα μειωθεί περαιτέρω, καθώς η συσσωρευμένη ζήτηση από την τάση που σχετίζεται με την πανδημία του Covid μειώνεται".