"Λουκέτο" σε Κέντρο Ανάπτυξης στην Αφρική βάζει η Microsoft
"Λουκέτο" σε Κέντρο Ανάπτυξης στην Αφρική βάζει η Microsoft

"Λουκέτο" σε Κέντρο Ανάπτυξης στην Αφρική βάζει η Microsoft

Τον Δεκέμβριο του 2022, ο Πρόεδρος της εταιρείας Μπραντ Σμιθ είπε ότι η Αφρική αντιπροσώπευε μια ανερχόμενη δεξαμενή ταλέντων σε αντίθεση με τη μείωση της αύξησης του πληθυσμού αλλού.
RE+D magazine
09.05.2024

Η Microsoft κλείνει το Κέντρο Ανάπτυξης της Αφρικής στη Νιγηρία, την πολυπληθέστερη χώρα της ηπείρου, κάτι που θα οδηγήσει σε απώλεια θέσεων εργασίας, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Το κέντρο, με έδρα την εμπορική πρωτεύουσα Λάγος, άνοιξε το 2022 ως μέρος της στρατηγικής του Αμερικανικού κολοσσού για την παροχή λύσεων μηχανικής και καινοτομίας για την εταιρεία. Η εταιρεία είπε, ωστόσο, ότι θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται στη Νιγηρία, συνεχίζοντας να δίνει προτεραιότητα και να επενδύει σε τομείς στρατηγικής ανάπτυξης.

Τον Δεκέμβριο του 2022, ο Πρόεδρος της Microsoft Μπραντ Σμιθ είπε ότι η Αφρική αντιπροσώπευε μια ανερχόμενη δεξαμενή ταλέντων σε αντίθεση με τη μείωση της αύξησης του πληθυσμού αλλού. Η Microsoft εκείνη την εποχή είχε περισσότερους από 200 μηχανικούς στο Λάγος και περισσότερους από 500 στο Ναϊρόμπι της Κένυας.