Με τη στήριξη της Amazon οι πρώτες προσιτές κατοικίες στη Βιρτζίνια
Με τη στήριξη της Amazon οι πρώτες προσιτές κατοικίες στη Βιρτζίνια

Με τη στήριξη της Amazon οι πρώτες προσιτές κατοικίες στη Βιρτζίνια

Η Amazon χρηματοδοτεί το έργο με $56 εκατ., μέσω του μετοχικού κεφαλαίου στέγασης.
RE+D magazine
09.07.2024

Το Tysons, το πρώτο 100% οικονομικά προσιτό στεγαστικό έργο της Βιρτζίνια, που χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από την Amazon, ξεκίνησε τον Δεκέμβριο και οι εργασίες εκσκαφής βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.

Το Exchange at Springhill Station, ένα συγκρότημα διαμερισμάτων 516 μονάδων που αναπτύχθηκε από την Arlington Partnership for Affordable Housing, θα προσφέρει μονάδες ενός, δύο και τριών υπνοδωματίων για νοικοκυριά που κερδίζουν το 60% του μέσου εισοδήματος της περιοχής ή λιγότερο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Το Tysons, ένα πλούσιο προάστιο της Ουάσιγκτον, DC, έχει μεγάλη ανάγκη για οικονομικά προσιτή στέγαση. Η πόλη προβλέπεται να φτάσει τους 42.000 κατοίκους μέχρι το 2030, και θα χρειαστεί πρόσθετες κατοικίες και οικονομικά προσιτές κατοικίες για να φιλοξενήσει την ανάπτυξη.

Σύμφωνα με το ευρύτερο χρονοδιάγραμμα του ανάδοχου, Clark Construction, το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2027.

Η Clark Construction δεν μπορούσε να αποκαλύψει τη συνολική χρηματοδότηση του έργου, αλλά το The Exchange θα πληρωθεί, εν μέρει, με $56 εκατ. από το Housing Equity Fund της Amazon, καθώς και $89 εκατ. από το Τμήμα Στέγασης και Κοινοτικής Ανάπτυξης της Βιρτζίνια και $227 εκατ. από χρηματοδότηση της Bank of America.

Το έργο θα περιλαμβάνει επίσης ένα κοινοτικό κέντρο έκτασης 20.000 τ. π. (περίπου 1860 τ.μ.) με κλειστό γήπεδο μπάσκετ και γυμναστήριο.

Υπενθυμίζεται ότι ο τεχνολογικός κολοσσός Amazon είχε πρόσφατα ανακοινώσει ότι δεσμεύει επιπλέον 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια για τη δημιουργία και τη διατήρηση περίπου 14.000 προσιτών κατοικιών σε τρεις μεγάλες μητροπολιτικές περιοχές στις οποίες έχει εταιρική παρουσία.

Τα κεφάλαια που πρόκειται να επενδυθούν στις περιοχές του μετρό του Σιάτλ, του Νάσβιλ και του Άρλινγκτον της Βιρτζίνια ανεβάζουν το συνολικό ποσό του Housing Equity Fund σε 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια και τον στόχο στις 35.000 κατοικίες από την έναρξή του το 2021.

Πηγή: Construction Dive