Με την υπογραφή της Foster + Partners τα νέα κεντρικά της JP Morgan στη Ν. Υόρκη
Με την υπογραφή της Foster + Partners τα νέα κεντρικά της JP Morgan στη Ν. Υόρκη

Με την υπογραφή της Foster + Partners τα νέα κεντρικά της JP Morgan στη Ν. Υόρκη

Το έργο στοχεύει να υπερβεί τα υψηλότερα πρότυπα βιωσιμότητας.
Ειρήνη Θεοφανίδου
18.04.2022

Η επενδυτική τράπεζα JPMorgan Chase έδωσε στη δημοσιότητα τα σχέδια της Foster + Partners για τα νέα κεντρικά της γραφεία στη Νέα Υόρκη.

Ο ουρανοξύστης ύψους 423 μέτρων θα βρίσκεται στο 270 Park Avenue. Πρόκειται να γίνει ο μεγαλύτερος πλήρως ηλεκτρικός πύργος της πόλης με καθαρές μηδενικές εκπομπές Co2 και θα τροφοδοτείται 100% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από υδροηλεκτρικό εργοστάσιο της Νέας Υόρκης.

Το έργο στοχεύει να υπερβεί τα υψηλότερα πρότυπα βιωσιμότητας και να αποτελέσει ένα νέο παράδειγμα για την ευεξία και τη φιλοξενία των εργαζομένων.

«Η λεωφόρος 270 Park Avenue πρόκειται να είναι ένα νέο τοπόσημο που ανταποκρίνεται στην ιστορική του τοποθεσία καθώς και στην κληρονομιά της JPMorgan Chase στη Νέα Υόρκη», λέει ο Norman Foster και συμπληρώνει ότι "το αποτέλεσμα είναι μια λύση όπου η αρχιτεκτονική είναι η δομή και η δομή είναι η αρχιτεκτονική".

Τα κεντρικά γραφεία της JPMorgan Chase θα φιλοξενούν 14.000 υπαλλήλους, σε 2,5 εκατομμύρια τετραγωνικά πόδια ευέλικτων χώρων. Το έργο θα παρέχει επίσης 2,5 φορές περισσότερο υπαίθριο χώρο στο ισόγειο των λεωφόρων Park και Madison, με μεγαλύτερα πεζοδρόμια και μια μεγάλη δημόσια πλατεία στη Madison Avenue με φυσικό χώρο πρασίνου και άλλες ανέσεις που απευθύνονται στους κατοίκους, τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες.

Όσον αφορά στην αρχιτεκτονική του ουρανοξύστη, η Foster + Partners επιδιώκει να δημιουργήσει μια διαχρονική προσθήκη στην Park Avenue, η οποία γιορτάζει την εμβληματική αρχιτεκτονική ιστορία της πόλης και χρησιμεύει ως ένα ισχυρό νέο σύμβολο για την επόμενη γενιά πύργων γραφείων στη Νέα Υόρκη.