Μεγάλη εξαγορά της Blueground στις ΗΠΑ
Μεγάλη εξαγορά της Blueground στις ΗΠΑ

Μεγάλη εξαγορά της Blueground στις ΗΠΑ

Απέκτησε την πλατφόρμα διαχείρισης επιπλωμένων ακινήτων Travelers Haven με έδρα το Ντένβερ έχοντας πρόσβαση σε 20.000 Αμερικανικές πόλεις.
RE+D magazine
16.02.2023

Την κορυφαία αμερικανική εταιρεία στον τομέα της στέγασης Travelers Haven εξαγόρασε η ελληνική Blueground σε μια προσπάθεια να αυξήσει το αποτύπωμά της στις ΗΠΑ.

Η Travelers Haven με έδρα το Ντένβερ του Κολοράντο διαχειρίζεται επιπλωμένα διαμερίσματα μέσω της πλατφόρμας της και ενός δικτύου πωλητών, δίνοντάς της πρόσβαση σε έως και 20.000 πόλεις των Η.Π.Α. Ιδρύθηκε το 2008, δημιουργήθηκε και αναπτύχθηκε χωρίς εξωτερική χρηματοδότηση και από τότε παρουσιάζει ένα ιδιαίτερα ισχυρό οικονομικό προφίλ, με σταθερή αύξηση των εσόδων της και συνεχόμενη κερδοφορία. Η εταιρεία ανακοίνωσε έσοδα $100 εκατ. το 2022, ενώ απασχολεί 100 άτομα.

Στρατηγική κίνηση

"Όταν ιδρύσαμε την Blueground, στόχος μας ήταν να προσφέρουμε στους πελάτες μας έναν εύκολο τρόπο διαμονής σε κάθε πόλη παγκοσμίως, ώστε να μπορούν να εξερευνούν τον κόσμο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο",  δήλωσε ο Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Blueground. "Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για το επόμενο κεφάλαιο που ανοίγουμε με την Travelers Haven. Η εξαγορά αυτή αποτελεί μία στρατηγική κίνηση για εμάς, που θα μας επιτρέψει να διευρύνουμε περαιτέρω το δίκτυό μας και να προσφέρουμε ακόμη περισσότερες επιλογές στους τόσο στους εταιρικούς όσο και στους ιδιώτες πελάτες μας".

Η Blueground εστιάζει σε αστικά κέντρα, με διαμερίσματα σε 11 πόλεις στις ΗΠΑ και σε 19 πόλεις διεθνώς. Σύμφωνα με την εταιρεία ο συνδυασμένος όμιλος θα απασχολήσει 1.200 άτομα και αναμένεται να φτάσει τα έσοδα άνω των $600 εκατ το 2023.

Η κίνηση αυτή αποτελεί τη δεύτερη εξαγορά της Blueground τους τελευταίους μήνες. Η εταιρεία πρόσφατα εισήλθε στην αγορά της Λατινικής Αμερικής με την εξαγορά της Βραζιλιάνικης proptech startup Tabas, το Δεκέμβρη του 2022.