Μεταμορφώνεται σε ξενοδοχείο ο πύργος BT Tower στο Λονδίνο
Μεταμορφώνεται σε ξενοδοχείο ο πύργος BT Tower στο Λονδίνο

Μεταμορφώνεται σε ξενοδοχείο ο πύργος BT Tower στο Λονδίνο

RE+D magazine
21.02.2024

Ο γνωστός πύργος BT Tower στο Λονδίνο θα μετατραπεί σε ξενοδοχείο αφού ο κολοσσός των τηλεπικοινωνιών υπέγραψε συμφωνία ύψους £275 εκατ. για την πώληση του ακινήτου.

Η BT συμφώνησε την πώληση στην MCR Hotels, η οποία κατέχει και διαχειρίζεται 150 ξενοδοχεία στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του TWA στο αεροδρόμιο JFK και του Sheraton στην Times Square.

Ο γνωστός πύργος ολοκληρώθηκε το 1964 και άνοιξε για λειτουργία από τον Πρωθυπουργό Χάρολντ Γουίλσον το επόμενο έτος.

Για δεκαετίες χρησίμευσε ως κρίσιμος κόμβος εκπομπής, μεταδίδοντας τηλεοπτικά και τηλεφωνικά σήματα από το Λονδίνο στο υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, η BT απομακρύνει τις υπηρεσίες από τον πύργο ως μέρος μιας ευρύτερης μετάβασης στα σταθερά και κινητά δίκτυά της. Οι κεραίες μικροκυμάτων του πύργου αφαιρέθηκαν πριν από περισσότερο από μια δεκαετία. 

Η εταιρεία εξακολουθεί να εκμεταλλεύεται ορισμένες υπηρεσίες από τον πύργο - κυρίως στην τηλεόραση και τις εκπομπές - αλλά αυτές θα αφαιρεθούν τα επόμενα χρόνια. Η πώληση θα δώσει μια νέα πνοή στον πύργο, ο οποίος υψώνεται 189 μέτρα πάνω από το Λονδίνο και ήταν το ψηλότερο κτίριο του Ηνωμένου Βασιλείου μέχρι το 1980.