Μέχρι τέλος του 2022 η δημοπράτηση της επέκτασης στη Γραμμή 2 του μετρό στο Ίλιον
Μέχρι τέλος του 2022 η δημοπράτηση της επέκτασης στη Γραμμή 2 του μετρό στο Ίλιον

Μέχρι τέλος του 2022 η δημοπράτηση της επέκτασης στη Γραμμή 2 του μετρό στο Ίλιον

Συζητείται και η μελλοντική επέκταση προς Πετρούπολη που θα διασχίσει τον Δήμου Ιλίου.
RE+D magazine
20.10.2022

Τη δέσμευσή του ότι μέχρι το τέλος του 2022 θα έχει δημοπρατηθεί η επέκταση της Γραμμής 2 του Μετρό επαναβεβαίωσε στον Δήμαρχο Ιλίου Νίκο Ζενέτο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Νίκος Κουρέτας.

Ο Δήμαρχος Ιλίου συναντήθηκε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, παρουσία του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιώργου Φερεντίνου, στο πλαίσιο των τακτικών επαφών του με τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να ενημερώνεται για την πορεία του έργου.

Σύμφωνα με τον σχεδισμό η επέκταση της γραμμής 2 του Μετρό στο Ίλιον θα περιλαμβάνει περίπου 4 χιλιόμετρα υπόγειας διπλής γραμμής και  τρείς σταθμούς. Ο πρώτος είναι ο σταθμός ΠΑΛΑΤΙΑΝΗ στη συμβολή των οδών Θηβών και Καππαδοκίας και ο δεύτερος είναι ο σταθμός ΙΛΙΟΝ στη συμβολή των οδών Θηβών και Ελαιών. Ο νέος τερματικός σταθμός θα ονομάζεται ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ και θα κατασκευαστεί στη συμβολή των οδών Αγίου Νικολάου και Παραμυθιάς στα σύνορα Ιλίου και Καματερού.

Η επέκταση της γραμμής θα χρηματοδοτηθεί μέσω του ΕΣΠΑ 2021-2027

Στην συνάντηση συζητήθηκε επίσης, η μελλοντική επέκταση της Γραμμής 4 προς Πετρούπολη, η οποία προβλέπεται να διασχίσει την πόλη του Ιλίου και να συναντηθεί με τη Γραμμή 2 στον σταθμό ΙΛΙΟΝ, επί των οδών Θηβών και Ελαιών.

Ο Δήμαρχος Ιλίου επανέλαβε ότι πρόκειται για ένα έργο κομβικής σημασίας στη Δυτική Αττική, που θα βελτιώσει τον συγκοινωνιακό χάρτη, θα διευκολύνει σημαντικά την καθημερινότητα των κατοίκων της και θα συμβάλει στην ανάπτυξη, τον εκσυγχρονισμό, αλλά και τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της περιοχής.