Μήνυμα αισιοδοξίας για «φρέσκο χρήμα» από διεθνείς επενδυτές στέλνει η Ten Brinke
Μήνυμα αισιοδοξίας για «φρέσκο χρήμα» από διεθνείς επενδυτές στέλνει η Ten Brinke

Μήνυμα αισιοδοξίας για «φρέσκο χρήμα» από διεθνείς επενδυτές στέλνει η Ten Brinke

Η νέα τάση στο real estate είναι τα εμπορικά πάρκα, λέει ο επικεφαλής του ελληνικού βραχίονα Φώτης Γιόφτσιος στο 15ο RED Business Forum, ενώ στο "μικροσκόπιο" για την εταιρεία μπαίνουν και τα τουριστικά Project.
Ειρήνη Θεοφανίδου
17.05.2022

Μήνυμα αισιοδοξίας για τις επενδύσεις στο εγχώριο real estate έστειλε από το 15ο RED Business Forum ο κ. Φώτης Γιόφτσιος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Ten Brinke Hellas αναφέροντας ότι το επόμενο διάστημα θα πέσει «φρέσκο χρήμα» στην αγορά όχι μόνο από τις τράπεζες αλλά και από ιδιώτες επενδυτές.

Ο όμιλος Ολλανδικών συμφερόντων κλείνει εφέτος 120 χρόνια ζωής όμως στην ευρωπαϊκή αγορά είναι σχετικά «καινούριος» με σχεδόν 15 χρόνια παρουσίας. Η εταιρεία υλοποιεί, όπως είπε ο κ. Γιόφτσιος ένα πλούσιο επενδυτικό πρόγραμμα στην Ελληνική αγορά με την τελευταία 3ετία να έχει ανεβάσει ρυθμούς.

Όπως τόνισε η νέα τάση της αγοράς ακινήτων είναι τα εμπορικά πάρκα για τα οποία υπάρχει ισχυρή ζήτηση, ωστόσο, η εταιρεία επικεντρώνεται και στις αποθήκες έχοντας αναπτύξει στην περιοχή του Θριάσιου κέντρο διανομής 145 στρεμμάτων, ως επενδυτικό ακίνητο στην Grivalia, το οποίο μισθώνουν κορυφαία ονόματα όπως η Public και η μεταφορική εταιρεία Ορφέας Βεϊνόγλου.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του βραχίονα του Ολλανδικού ομίλου στην Ελλάδα, το pipeline των αναπτύξεων φθάνει τα 180.000 τ.μ. όσον αφορά στον κλάδο των logistics, τα 56.000 τ.μ. στα οικιστικά έργα, τα 93.000 τ.μ. στα εμπορικά πάρκα τα 20.000 τ.μ. στα τουριστικά ακίνητα και 56.000 τ.μ. επαγγελματικών ακινήτων.

Στο «μικροσκόπιο» της εταιρείας μπαίνουν, όμως και τα τουριστικά ακίνητα εμ την Ten Brinke να βολιδοσκοπεί τις μεγάλες αγορές της Κρήτης και της Ρόδου όπου έχει ξεκινήσει ήδη τουριστικά project.

«Υπάρχει μια τεράστια δεξαμενή επενδυτών που έως τώρα εμπιστεύονται τις παραδοσιακές ευρωπαϊκές αγορές αλλά η αύξηση της ενέργειας, οι χαμηλές αποδόσεις και το υψηλό κόστος τους… σπρώχνει προς την Ελληνική αγορά ακινήτων την οποία μέχρι τώρα δεν είχαν εντάξει στα άμεσα σχέδιά τους για επενδύσεις» υπογραμμίζει ο κ. Γιόφτσιος. Στο γενικότερο κλίμα βέβαια, τόνισε ο ίδιος βοηθούν και οι θετικές εκτιμήσεις των ξένων οίκων για την ελληνική οικονομία που ενισχύουν τόσο την αξιοπιστία αλλά και την σταθερότητα.