"Μπλόκο" στην εφοδιαστική αλυσίδα από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη
"Μπλόκο" στην εφοδιαστική αλυσίδα από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη

"Μπλόκο" στην εφοδιαστική αλυσίδα από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές η γέφυρα πληρούσε τις προδιαγραφές και δεν είχε δομικά προβλήματα.
Ειρήνη Θεοφανίδου
27.03.2024

Μεγάλη "αναστάτωση" στον κλάδο της εφοδιαστικής αλυσίδας εκτιμάται ότι θα φέρει το κλείσιμο του λιμανιού της Βαλτιμόρης ως απόρροια της κατάρρευσης της γέφυρας "Francis Scott Key" της πόλης μετά τη σύγκρουση πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Οι εταιρείες logistics στην Ανατολική Ακτή μετέφεραν επειγόντως μηνύματα στους πελάτες τους για την κατάσταση των εισαγωγών και των εξαγωγών τους μετά το κλείσιμο του λιμανιού της Βαλτιμόρης από την πρόσκρουση.

Ο κολοσσός των θαλάσσιων μεταφορών Maersk ανακοίνωσε ότι λόγω του συμβάντος τα πλοία του θα αποφεύγουν στο προσεχές μέλλον το λιμάνι της Βαλτιμόρης, ένα από τα πιο πολυσύχναστα των ΗΠΑ. Το Dali, με σημαία Σιγκαπούρης, ήταν ναυλωμένο από την εταιρεία Maersk όμως το πλήρωμά του δεν ανήκει στην εταιρεία.  

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές η γέφυρα πληρούσε τις προδιαγραφές και δεν είχε δομικά προβλήματα. «Ο άμεσος αντίκτυπος αφορά στο ίδιο το φορτίο του πλοίου. Άλλες προγραμματισμένες αποστολές μέσω Βαλτιμόρης πιθανώς να αναδρομολογηθούν, αυξάνοντας ενδεχομένως τη ροή φορτίου προς τη Νέα Υόρκη, το Νόρφολκ και τα κοντινά λιμάνια», δήλωσε ο Goetz Alebrand, ανώτερος αντιπρόεδρος και επικεφαλής των θαλάσσιων μεταφορών για τις ΗΠΑ στην DHL Global Forwarding. «Οι ναυτιλιακές χύδην φορτίου και αυτοκινήτων που εξαρτώνται από τη Βαλτιμόρη πρέπει να τροποποιήσουν τις αποστολές τους σε περίπτωση παρατεταμένου κλεισίματος».