Τα επενδυτικά σχέδια της Melia για την Μεσόγειο
Τα επενδυτικά σχέδια της Melia για την Μεσόγειο

Τα επενδυτικά σχέδια της Melia για την Μεσόγειο

Στόχος είναι ο διπλασιασμός του χαρτοφυλακίου του Ομίλου στην Ελλάδα μέχρι το 2025.
RE+D magazine
17.10.2022

Η Melia συνεχίζει να αναπτύσσει το χαρτοφυλάκιό της στην περιοχή της Μεσογείου.

Μάλιστα, πρόσφατα εγκαινίασε ένα νέο ξενοδοχείο στην καρδιά της κοιλάδας Orotava στο Puerto de la Cruz στην Τενερίφη. Το πολυτελές συγκρότημα διαθέτει 216 δωμάτια και κήπους συνολικής έκτασης 10.000 τετραγωνικών μέτρων. Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν επίσης θερμαινόμενη πισίνα και γήπεδο τένις.

Το Las Águilas Hotel Affiliated by Meliá παρέχει επίσης μια επιλογή χώρων για συναντήσεις και εκδηλώσεις. Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν 6 ευέλικτες αίθουσες που επιτρέπουν στους χώρους να προσαρμόζονται στον αριθμό των παρευρισκομένων, με μέγιστη χωρητικότητα άνω των 1.000 ατόμων. Αυτοί οι χώροι εκδηλώσεων διαθέτουν επίσης μια μεγάλη βεράντα με θέα στην κοιλάδα Orotava και στο όρος Teide, δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα.

Τα επενδυτικά σχέδια για την Ελλάδα

Ο ξενοδοχειακός όμιλος τοποθετεί και την ελληνική αγορά στο επίκεντρο της στρατηγικής του για την Μεσόγειο χαρακτηρίζοντας την χώρα μας ως "προορισμό στρατηγικής σημασίας". Οπως δήλωσε ο Jorge Herrera, Head of Development South Europe, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στη χώρα στο πλαίσιο του IDEEA Hospitality Investment Forum που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στα τέλη Σεπτεμβρίου στόχος είναι ο διπλασιασμός του χαρτοφυλακίου του Ομίλου στην Ελλάδα μέχρι το 2025.

Ο Όμιλος στοχεύει στη συνεργασία με ανεξάρτητα ξενοδοχεία παρέχοντάς τους πρόσβαση στο δίκτυο πωλήσεων και μάρκετινγκ της Meliá Hotels International, καθώς και στο πρόγραμμα επιβράβευσης MeliáRewards – με περισσότερα από 14 εκατομμύρια μέλη – μαζί με άλλες υπηρεσίες προσαρμοσμένες στις ανάγκες τους. Παράλληλα, επιδιώκει την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών τόσο σε ξενοδοχεία που βρίσκονται εν τη γενέσει τους  όσο και  σε μονάδες που χρήζουν ανακαίνισης βοηθώντας τους ιδιοκτήτες να αναβαθμίσουν το προϊόν τους, συμβάλλοντας σε όλο το εύρος των εργασιών – από τον σχεδιασμό έως και τη λειτουργία τους.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος διαθέτει τέσσερα ξενοδοχεία στην ελληνική επικράτεια, τα Meliá Athens στην Αθήνα, Sol Cosmopolitan στη Ρόδο και Sol Marina Beach Crete και Blue Sea Beach στην Κρήτη.