Νέα "πάρκα τσέπης" στον Αγιο Δημήτριο
Νέα "πάρκα τσέπης" στον Αγιο Δημήτριο

Νέα "πάρκα τσέπης" στον Αγιο Δημήτριο

RE+D magazine
30.09.2022

Δύο δημόσιοι χώροι, που παρέμεναν αναξιοποίητοι στον Δήμο Αγίου Δημητρίου, καθαρίστηκαν, οργανώθηκαν, φυτεύθηκαν και μετατράπηκαν σε δύο μικρά παρκάκια, τα «Πάρκα Τσέπης».

 Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την «Οργάνωση Γη» στο πλαίσιο του προγράμματος «Δημιουργούμε Πάρκα Τσέπης, κάνουμε τις πόλεις μας πιο βιώσιμες», το οποίο με τη σειρά του συμβάλλει στην προσπάθεια πιο βιώσιμων πόλεων και αξιοποιεί εγκαταλελειμμένους χώρους, μετατρέποντάς τους σε πηγές πρασίνου και σε προσβάσιμα για όλους σημεία συνάντησης και αναψυχής.

Το πρώτο παρκάκι βρίσκεται στη συμβολή των οδών Νάξου και Τριφυλλίας και είναι έκτασης 161 τ.μ. Προστέθηκαν 272 δέντρα και φυτά, μεταξύ των οποίων, ροδιές, μανταρινιές, αμυγδαλιές, σάλβιες, γιασεμιά κ.ά. Τοποθετήθηκαν καθιστικοί πάγκοι, κάδοι απορριμμάτων κι ένας ηλιακός φορτιστής κινητών συσκευών.

Το δεύτερο παρκάκι βρίσκεται επί της οδού Μουργκάνας και είναι έκτασης 242 τ.μ. Τοποθετήθηκαν 287 δέντρα και φυτά, μεταξύ των οποίων κυπαρίσσια, μυρτιές, βερβένες, νάρκισσοι κ.ά. Σε αυτό το πάρκο έχουν τοποθετηθεί τρεις καθιστικοί πάγκοι κι έχουν δημιουργηθεί τρία διαφορετικά οικοσυστήματα εμπνευσμένα από τα στοιχεία της φύσης, αλλά και μια κεντρική νησίδα βιοποικιλότητας. Σε κάθε τμήμα η φύτευση διαφοροποιείται, ενώ ταυτόχρονα κάποιες κατασκευές ενισχύουν περαιτέρω τον χαρακτήρα του κάθε οικοσυστήματος.