Νέα πλατφόρμα ανάλυσης δεδομένων στο Real Estate
Νέα πλατφόρμα ανάλυσης δεδομένων στο Real Estate

Νέα πλατφόρμα ανάλυσης δεδομένων στο Real Estate

Χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να εξορθολογίσει την λήψη αποφάσεων στο Real Estate.
RE+D magazine
13.12.2022

H Estate Brains, είναι μία Data Analytics πλατφόρμα όπου με την χρήση τεχνολογιών όπως η τεχνητή νοημοσύνη, μετατρέπει τα δεδομένα της αγοράς των ακινήτων σε χρήσιμες πληροφορίες και αποφάσεις για τους επαγγελματίες του χώρου.

Βασικός στόχος της πλατφόρμας είναι να δώσει σε επαγγελματίες όπως μεσίτες, επενδυτές, κατασκευαστές κτλ μία εύκολη πρόσβαση σε δομημένα δεδομένα της αγοράς του Real Estate σε πραγματικό χρόνο καθώς και την δυνατότητα ανάλυσης και αξιολόγησης ακινήτων μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα με την χρήση του AVM (automated valuation model) της Estate Brains.

Η ιδέα για την δημιουργία της πλατφόρμας από τον Βασίλη Τσούγκα και τον Δημήτρη Δουκάκαρο, τους ιδρυτές της Estate Brains, ήρθε από την εμπειρία τους στο χώρο του Real Estate μέσα από εταιρεία διαχείρισης ακινήτων που λειτουργούν τα τελευταία 6 χρόνια στην Αθήνα. Η συνεχή επαφή με επαγγελματίες του χώρου όπως μεσίτες και επενδυτές ακινήτων τους έκανε να διαπιστώσουν πόσο δύσκολη και χρονοβόρα είναι (σε μία αγορά που δαπανούνται δισεκατομμύρια ετησίως) η αποτελεσματική λήψη αποφάσεων μέσα από σωστά δεδομένα.

Η Estate Brains συλλέγει καθημερινά δισεκατομμύρια παραδοσιακά και μη δεδομένα που σχετίζονται με το Real Estate και μέσα από εξελιγμένους αλγόριθμους μηχανικής μάθησης και γεωχωρική ανάλυση, μετατρέπει αυτά τα δεδομένα σε χρήσιμες πληροφορίες, παρέχοντας δυναμικά Reports, χάρτες και Dashboards σε ένα φιλικό προς τον χρήστη περιβάλλον. Η πλατφόρμα απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες του Real Estate που θέλουν να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες τους και τον τρόπο που λαμβάνουν αποφάσεις με την χρήση τεχνολογίας και δεδομένα της αγοράς σε πραγματικό χρόνο.