Νέα πρωτοποριακή στεγανωτική μεμβράνη από τη MAPEI Hellas
Νέα πρωτοποριακή στεγανωτική μεμβράνη από τη MAPEI Hellas

Νέα πρωτοποριακή στεγανωτική μεμβράνη από τη MAPEI Hellas

Αλλάζει τα δεδομένα της στεγανοποίησης το "Monolastic".
RE+D magazine
15.01.2024

Επενδύοντας διαρκώς στην Έρευνα και στην Ανάπτυξη καινοτόμων οικολογικών και φιλικών προϊόντων προς το περιβάλλον, η MAPEI Hellas θυγατρική της Mapei S.p.A, του παγκόσμιου ιταλικού κολοσσού στην παραγωγή συγκολλητικών και χημικών προϊόντων, επεκτείνει τη γκάμα των δομικών υλικών της με ένα επαναστατικό προϊόν για να ικανοποιήσει τις σύγχρονες αρχιτεκτονικές απαιτήσεις.

Πρόκειται για το Monolastic, την εύκαμπτη τσιμεντοειδή στεγανωτική μεμβράνη με πρωτοποριακή σύνθεση που προσφέρει ολοκληρωμένη και εγγυημένη στεγανοποίηση σε νέες αλλά και υφιστάμενες κατασκευές και επιτρέπει την εύκολη εφαρμογή ακόμη και σε κάθετες επιφάνειες χωρίς να στάζει και να αφήνει υπολείμματα.

Το Monolastic που αναμιγνύεται εύκολα με νερό, σχηματίζοντας ένα μίγμα εξαιρετικής εργασιμότητας, αποτελεί την ιδανική λύση για τη στεγάνωση μπαλκονιών, ορόφων, μπάνιων, ντους και πισίνων. Παράλληλα μπορεί να συνδυαστεί με τα κατάλληλα παρελκόμενα προϊόντα όπως οπλισμό, σφραγιστικές ταινίες και ειδικά προφίλ, δημιουργώντας μία συνεχή στεγανωτική μεμβράνη με υψηλή αντοχή και μεγάλη διάρκεια στον χρόνο. Ανάμεσα στα ιδιαίτερα πλεονεκτήματα που προσφέρει το Monolastic είναι η ικανότητα εφαρμογής σε λεπτές στρώσεις πάχους μόλις 2 mm και η άριστη πρόσφυση σε πλήθος υποστρωμάτων, όπως υπάρχοντα δάπεδα κεραμικών πλακιδίων, χωρίς να απαιτείται η απομάκρυνση της υφιστάμενης κατασκευής, γεγονός που το καθιστά εξαιρετική επιλογή για ανακαινίσεις.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί πως το Monolastic διαθέτει υψηλή ικανότητα γεφύρωσης ρωγμών ακόμη και σε χαμηλές θερμοκρασίες, φέρει σήμανση CE και είναι πιστοποιημένο κατά EN 1504-2 για την επισκευή, συντήρηση και προστασία δομών από σκυρόδεμα και κατά EN 14891 ως προϊόν στεγανοποίησης που εφαρμόζεται κάτω από επίστρωση κεραμικών πλακιδίων.